Каролина Плишкова се прости с участието си на силния тенис

...
Каролина Плишкова се прости с участието си на силния тенис
Коментари Харесай

Плишкова, Мугуруса и Свитолина приключиха рано-рано в Индиън Уелс

Каролина Плишкова се елементарни с присъединяване си на мощния тенис шампионат в Индиън Уелс, Калифорния, откакто отпадна още при първото затруднение след загуба от Данка Ковинич в три сета – в обособените елементи 6-2, 5-7, 4-6, за близо два часа и половина игра.

Представителката на Черна гора стартира с пробив, само че Плишкова го върна мигновено. Чехкинята направи нов брейк и взе задатък от 5-2, след което направи нов пробив, с цел да затвори безапелационно частта в своя изгода. Втората част още веднъж вървеше по усета на седмата в схемата, която водеше с 5-2. Всичко обаче се обърка оттам-насетне за Плишкова, която първо се срина и загуби пет следващи гейма, с цел да отстъпи във втория сет.

Третата част бе на приливи и отливи, като Ковинич на два пъти повеждаше с пробив, само че и двата пъти губеше преимуществото си. Плишкова загуби за трети път подаването си в сета и към този момент нямаше връщане обратно. За черногорската й противника следва мач с 28-та в схемата Людмила Самсонова.

Още две от мощните тенисистки с аспирации за купата изгубиха още в първите си мачове. Гарбине Мугуруса, девета в света, падна от представителката на домакините Алисън Риск с 6-0, 3-6, 1-6. Елина Свитолина, 12-а в схемата, също отстъпи след поврат от британката Хариет Дарт с 6-2, 3-6, 3-6. Симона Халеп, Ига Швьонтек и шампионката на Ю Ес Оупън Ема Радукану не сбъркаха, побеждавайки надлежно Екатерина Александрова, Анхелина Калинина и Каролин Гарсия в по три сета. Халеп ще спори с американката Кори Гоф в един от най-интригуващите мачове от трети кръг, откакто Гоф отстрани Клеър Лю, която в профил по-рано Виктория Томова на старта на конкуренцията.

За идната фаза се класираха още Петра Мартич, Сорана Кърстя, Клара Таусон, Анна Калинская, Дария Касаткина, Кая Канепи, Мадисън Кийс и Анжелик Кербер. Шампионката от предходната година Паула Бадоса от Испания открива акцията си против чехкинята Тереза Мартинцова.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР