Каролина Плишкова направи изключително силен рейд до финала на Откритото

...
Каролина Плишкова направи изключително силен рейд до финала на Откритото
Коментари Харесай

Домакините ликуват: Местна представителка надви миналогодишната финалистка от Уимбълдън!

Каролина Плишкова направи извънредно мощен рейд до финала на Откритото състезание на Англия през предходната година, където бе спряна от Ашли Барти, само че през този сезон бе надалеч от най-хубавата си форма и напусна конкуренцията още във втория стадий. За наслада на домакините, чехкинята бе отстранена от участващата с " уайлд кард " локална представителка Кейти Болтър, която сътвори страховит поврат с 3:6 7:6(4) 6:4, с цел да се класира за третия кръг, където я чака конфликт с Хармони Тан, отстранила Серина Уилямс на старта.

Началото на срещата бе положително за британката, която още в дебютното подаване на съперничката си съумя да реализира пробив, с цел да поведе с 2:0. Последва обаче фрапантен спад в равнището на представителката на домакините, довел до пет следващи гейма в сметката на някогашната №1, която с помощта на стабилната си игра от главната линия диктуваше събитията и обърна до 5:2 в своя изгода, скоро след което си обезпечи преимущество в резултата.

Вторият сет се разви изцяло равностойно, като в средата на частта двете си размениха по 2 пробива, само че паритетът в резултата остана недокоснат до 6:6. Имайки поддръжката на цялата аудитория зад себе си, в последвалия тайбрек Болтър извади на показ най-хубавото, на което е способна, с цел да си подсигурява ранен задатък от 4:0 точки, след което не изпусна самодейността и изравни обособените елементи.

Третият сет също бе изпълнен с конспирация, защото всяка една от двете тенисистки съумя да разгърне капацитета си и благоприятни условия за пробив отсъстваха изцяло до 4:4. Тогава обаче британката подвигна оборотите и възползвайки се от напрежението, сковало ръката на противничката, реализира късен брейк за 5:4, последван от безукорен сервис гейм, с който подпечата крайната победа.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР