Каролина Мухова изрази ясна позиция, че жените заслужават да печелят

...
Каролина Мухова изрази ясна позиция, че жените заслужават да печелят
Коментари Харесай

Женският тенис е по-забавен и непредвидим: Мухова се обяви за равно заплащане

Каролина Мухова изрази ясна позиция, че дамите заслужават да печелят най-малко толкоз, колкото мъже в тениса. Чехкинята обърна внимание на надалеч по-големите наградни фондове в мъжкия тенис и се разгласи изрично за тъждество в заплащането сред представителите на ATP и WTA:

" Турнирите от Големия шлем са единствените, в които може да забележите тъждество в заплащането сред мъжете и дамите. За страдание, то аз не съм в позиция, с цел да направя нещо по този въпрос. Знам, че неотдавна са били подписани нови контракти за телевизионните права на огромните тенис съревнования и се надявам, че WTA ще се намира в по-добра позиция оттук нататък.

Дълги години се смяташе, че мъжкият тенис е по-атрактивен от женския, само че в последно време ми се коства, че нещата при нас са по-забавни и непредвидими. Стадионите стартират да се пълнят и можеше ясно да го забележим на Ролан Гарос, където претърпях невероятни страсти по време на финала си против Швьонтек " - показа подгласничката от Откритото състезание на Франция пред Vogue.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР