Карнавалът или петият сезон, както още е наричан, са дните

...
Карнавалът или петият сезон, както още е наричан, са дните
Коментари Харесай

Празник в пандемията: Карнавалът в Германия започна

Карнавалът или петият сезон, както още е именуван, са дните в годината, които хиляди германци чакат с неспокойствие. Миналата година събитието бе анулирано, само че тази година, както традицията повелява, хиляди приветстваха разкриване му в разнообразни градове.

Татяна Гльокнер идва в Германия преди 16 година Оттогава всяка година се потапя в магията на карнавала.

„ Карнавалът е един от най-важните сезони в годината. Аз съм тук към този момент може би повече от 15 година, тогава не го чествах по този начин интензивно, само че може би от 10 година всяка години по един ден от карнавала се чества “, описа тя.

Тази година обаче любовта към най-цветния празник в страната не е задоволителна за посещаване на събитието. В Дюселдорф достъп до откриването на карнавала имат единствено имунизираните и преболедувалите. В Кьолн пък още веднъж единствено те могат да посещават всички събития свързани с карнавала. Желаещите да се причислят към празника се усещат сигурни поради наложените ограничения.
Снимка: bTV
„ Човек има възприятието, че нормалността се завръща с помощта на защитните ограничения против разпространяването на вируса и това възприятие е прелестно “, счита Нико.

Въпреки покачващия се брой новозаразени тази година - една вековна традиция се завръща, а с нея и най-цветните и шумни дни в страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР