Карначетата са апетитни, сочни и насищащи малки изкушения от месо,

...
Карначетата са апетитни, сочни и насищащи малки изкушения от месо,
Коментари Харесай

Вкусни и лесни ястия с карначета

Карначетата са апетитни, сочни и насищащи дребни изкушения от месо, които са отлично предложение за подготвяне на бърза, лесна и в същото време вкусна вечеря или закуска.

Месото играе основна роля в нашето уравновесено и пълноценно хранително меню. Ето за какво е належащо да включваме най-малко един път седмично в своето хранене някакъв вид месо.

Карначетата са отлично предложение, защото те вземат участие в предписания, подобаващи за солена закуска или за вечеря. Ето някои вкусни предписания с карначета, които да си приготвите вкъщи:

Гнезда от карначета

Тази рецепта е извънредно лесна и бърза за подготвяне, като е подобаваща за всяко хранене. За нея са ви нужни карначета, кашкавал, яйца, бял пипер, сол, олио. Първата стъпка е да разпределите карначетата на равни порции и да ги навиете сходно на охлюви.

В авансово намазнена тава поставяте карначетата и във всяко от тях рендосвате кашкавал. Накрая начуквате две яйца и подправяте със сол и черен пипер. Готовите гнезда се слагат в авансово загрята фурна и се изпичат за към 15 минути.

Закуска с тесто и карначета

Тази рецепта се счита за подобаваща най-вече като закуска, поради тестото в нея. За подготвяне са ви нужни бутер тесто, жълтък и карначета. Първо разстилате бутер тестото, след което го разрязвате на лентички. Заплитате карначетата в бутер тестото, след което което го намазвате с един жълтък. Печете в авансово загрята фурна за към 35 минути.

Пържени карначета с фасул

 пържени карначета с фасул Снимка: Нина Иванова Иванова

Тази рецепта с карначета е подобаваща за всяко хранене. За нея ви трябват фасул, карначета и подправки на усет. Препоръчително е предходната вечер да измиете и накиснете боба в продължение на едно денонощие. Сварява се бобът и се смесва с подправките в бездънен съд. Изпичат се карначетата и се прибавят към подправките и боба.

Панирани карначета

За тази рецепта са ви нужни карначета, яйца, брашно, олио и сол. Карначетата се нарязват на части и се навиват на рулца. За да не се разпаднат, то можете да ги закрепите с дървени шишчета.

Навитите карначета се намазват с олио и се подреждат в тава, в която би трябвало да се изпекат за към 30 минути на 220 градуса. След това всяко от карначетата се изважда и се намазва с панировката от яйце и брашно. Накрая се изпържват в нагорещено олио.

Вижте и някои хрумвания за:

- домашна наденица;

- закуски с дебърцини;

- солени печива с кренвирши.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР