Кърменето на новороденото бебе е изключително важно за неговото здраве,

...
Кърменето на новороденото бебе е изключително важно за неговото здраве,
Коментари Харесай

Петя Дикова: Вярвам, че кърмата e най-добрият източник на хранителни вещества за бебето

Кърменето на новороденото бебе е извънредно значимо за неговото здраве, като телевизионната водеща и майка на две деца Петя Дикова не пропусна да означи във Facebook профила си Световната седмица на кърменето (1-7 август).

" Всяка година в първата седмица на август светът отбелязва седмица на кърменето. В нея си коства да се замислим дали поддържаме задоволително майките, които желаят да кърмят. Според СЗО, по света към 40% от майките кърмят най-малко до шестия месец на бебето. В България обаче този дял е доста по-нисък - едвам към 5% от майките хранят децата си единствено с кърма ", споделя Петя.

" Breast is best " пишеше в една от книгите, с които се пробвах да се приготвя за майчинството. Благодарна съм на децата, а и на тялото ми, че съумях да ги кърмя много дълго. Понякога се постановяваше дохранване, само че не се отказвах. Помня какъв брой мъчно стартира всичко със Сашето и какъв брой елементарно беше втория път с Илиянчето. Помня вълнението, болката, след това удовлетворението, вълчия апетит и тези обратното-на-секси сутиени ", споделя Дикова.

" Е, случваше се да кърмя и отвън у дома и по тази причина бързо привикнах да се укривам, затулям, омотавам, повивам. Даже един път кърмих в бТВ, както и в гримьорната в Народния спектакъл, само че какво толкоз - нали холивудските актриси ни сподели, че може да нахраниш бебето си даже на аления килим. Да, при някои майки кърменето отдалечава от фигура, подобаваща за " червен килим ", само че пък си коства всеки насъбран кг. Вярвам, че няма по-добър източник на хранителни субстанции за бебето от майчиното мляко и виждам на кърмата като на " първата ваксина на бебето ". С очите си видях моменти, в които детето не е добре и кърмата го избавя. Кърменето намалява риска майката и бебето да развият някои широкоразпространени заболявания ", декларира тя.

Вижте какво още показа Петя Дикова в.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР