Кармата е кучка, каза албанският премиер Еди Рама на лидерката

...
Кармата е кучка, каза албанският премиер Еди Рама на лидерката
Коментари Харесай

Премиерът на Албания Еди Рама: Над половината от страните в ЕС не заслужават да са в съюза


„ Кармата е кучка ”, сподели албанският министър председател Еди Рама на лидерката на Европарламента Роберта Мецола на панел, проведен от изданието „ Политико ” в края на Световния стопански конгрес в Давос. С тази фраза той имай поради огромния корупционен скандал, който раздруса институцията през последните седмици.

Намеквайки за лицемерието към корупцията от страните, които към този момент са в Европейски Съюз, в това число и от самия Европарламент, Рама съобщи, че в този момент Европейски Съюз постанова по-високи стандарти към бъдещите членове, като Албания, в сравнение с се придържат към личните му членове. „ Повече от половината страни от Европейски Съюз към този момент няма да могат да влязат в Европейски Съюз. Не приказвам за някогашните комунисти. Говоря и за създателите, повярвайте ми ”, сподели албанският министър председател.

Парламентът беше в центъра на разрастващо се следствие дали непознати държавни управления, в това число Катар и Мароко, са повлияли нелегално на работата му. Разследвани са някогашен заместник-председател на Народното събрание, някогашен евродепутат, парламентарен помощник и началник на Неправителствени организации. Скандалът хвърли остра светлина върху процедурите на институцията за справяне с евентуални спорове на ползи. Рама твърди, че процесът на присъединение на страните-кандидатки е друг от момента, в който страни като Малта, родната страна на Мецола, станаха членове на блока. Той добави, че в този момент този развой се е трансформирал в „ необикновено невротично и незаслужено нещо “.

Мецола акцентира, че Парламентът „ постоянно е бил извънредно положителен, когато става въпрос за разширението на Европейски Съюз, тъй като доста от нас помнят по кое време се присъединихме “.

Но въпреки Рама да сподели, че страната му се учи от Европейски Съюз по какъв начин да построява демократични институции, той към момента има възприятието, че върху Европейски Съюз се стовари възмездието с експлоадирането на абсурда. „ Роберта, скърбя, би трябвало да го кажа, когато този случай за корупция излезе. Казах си: Кармата е кучка “, добави Еди Рама.

По-рано този месец Мецола разгласи 14 препоръчани промени в системата за усилване на разпоредбите за бистрота за евродепутатите след корупционния скандал. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР