Карлос Сайнц спечели за трети път в кариерата си състезание

...
Карлос Сайнц спечели за трети път в кариерата си състезание
Коментари Харесай

Любопитната връзка между победата на Сайнц и катастрофата на Ръсел

Карлос Сайнц завоюва за трети път в кариерата си съревнование във Формула 1. Испанецът победи в Гран При на Австралия. В Мелбърн имаше няколко отпаднали, в това число и Макс Верстапен, който завърши с конкуренцията рано-рано. Джордж Ръсел пък се разруши в последната обиколка в един плашещ случай.

Любопитна е връзката сред злополуката на британеца и успеха на испанеца. След надпреварата в Австралия излезе статистика, която уточни, че при всяка от трите победи на Карлос Сайнц, то Джордж Ръсел катастрофира и отпада от конкуренцията.

Първата победа на Сайнц идва през 2022-а година в Гран При на Англия, което тогава стартира с случай сред Гуаню Джоу и Джордж Ръсел. И двамата отпадат от конкуренцията, откакто колата на китаеца се прекатурва и приключва в защитните загради.

Втората победа на Карлос идва предишния сезон в Сингапур и поставя завършек на серията от 10 следващи победи на Макс Верстапен. Тогава Джордж Ръсел се удря с Ландо Норис, борейки се за второто място, само че вместо това отпада от надпреварата. 

И по този начин стигаме до тази неделя, когато водачът на Мерцедес загуби надзор над колата си и се разруши, до момента в който се пробва да настигне Фернандо Алонсо. Така Ръсел още веднъж катастрофира и отпадна от надпреварата, което Карлос Сайнц печели след това.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР