Карлос Насар още веднъж демонстрира, че в момента е номер

...
Карлос Насар още веднъж демонстрира, че в момента е номер
Коментари Харесай

Световна купа за Карлос Насар - българинът подобри световния рекорд в категория до 89 кг

Карлос Насар още един път показва, че сега е номер 1 в категория до 89 кг, откакто завоюва купата от Световната купа по повдигане на тежести в Пукет, Тайланд.

Българският гений се изправи против най-сериозните си съперници в дисциплината, с които ще си оспорва златото на Олимпийските игри в Париж това лято - Джейсон Лопес (Колумбия), Антонио Пицолато (Италия) и Ли Даин (Китай). Категорията е определяна от експерти за най-конкурентната в щангите, само че все пак Насар даде сериозна поръчка за олимпийска купа, откакто надделя съперниците си в Пукет. В изхвърлянето Насар сложи международен връх със 181 кг в последния си опит, само че минути по-късно Лопес на собствен връх разруши върховото достижение със 182 кг. и завоюва придвижването.

Насар обаче бе над всички в изтласкването, където подвигна 215 кг. още в първия си опит, до момента в който Лопес, Пицолато и Даин останаха на 210. След това българинът се опитва два пъти на 224 за нов международен връх в придвижването, като опитите му бяха близко, само че въпреки всичко несполучливи.

Така с 396 кг Насар сграбчи купата и изравни международния връх в дуела. На второ място остана Лопес с 392 кг., а Даин добави топ 3 с 383, до момента в който Пицолато финишира четвърти с дуел от 380 кг.

По този метод Карлос Насар сподели, че е доминантната мощ в тази категория и любимец за купата от Париж.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР