Карлос Алкарас се превърна в голямата сензация на сезон 2022,

...
Карлос Алкарас се превърна в голямата сензация на сезон 2022,
Коментари Харесай

Уроците на младостта: Нелепият начин, по който Алкарас се контузи преди старта на АО

Карлос Алкарас се трансформира в огромната сензация на сезон 2022, откакто стартира сезона отвън топ 30 в ранглистата на ATP, а в последна сметка приключи годината под номер едно в света и завоюва първата си купа в Големия шлем, триумфирайки на US Open. Тийнейджърът обаче не смяташе да стопира дотук и изрази упоритости да завоюва най-малко още един " мейджър " трофей през 2023-та, но вариантите пред него трябваше да намалеят с една, тъй като той няма да може да вземе присъединяване на Аустрелиън Оупън.

Алкарас оповести новината в обществените медии предишния петък, разкривайки по какъв начин е получил контузия в региона на десния крайник по време на подготовка, единствено че самите условия към получената травма са повече от любопитни. Според испанското издание " Revolvo ", то Карлитос е провеждал подготвителен мач с 15-годишния гений Дарвин Бланш, в който американецът е извършил видимо неспасяема къса топка, само че международният номер едно е достигнал до топката с привидно неосъществим шпагат, след което се е строполил на корта.

Самата точка е била извоювана от Алкарас, който малко по-късно се е изправил и е траял да играе за още няколко минути, но болката е била прекомерно мощно и той е прекратил предварително заниманието си. Впоследствие испанецът е бил диагностициран с въпросното пострадване и се чака да бъде отвън игра в идващите от 3 до 4 седмици.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР