Карлос Алкарас преди по-малко от седмица постигна най-големия триумф в

...
Карлос Алкарас преди по-малко от седмица постигна най-големия триумф в
Коментари Харесай

Световният номер 1 е надигран: Оже-Алиасим осъществи впечатляващ обрат над Алкарас

Карлос Алкарас преди по-малко от седмица реализира най-големия успех в кариерата си, откакто извървя целия път до купата на US Open, във финала за която надигра Каспър Рууд, и с помощта на триумфа си оглави международната класация, трансформирайки се в най-младия номер едно в миналото, едвам 19-годишен. Испанецът макар че усъвършенства върха в Ню Йорк за първенец, който е прекарал най-вече време на корта със своите над 23 часа в границите на похода си към трофея, съобщи, че желае да помогне на страната си по пътя към плейофите на финалите за " Купа Дейвис ", където иберийската страна в своята група " D ", играеща се на родна земя във Валенсия, попадна още с тимовете на Канада, Сърбия и Южна Корея.

В първия спортен ден Испания реализира елементарен триумф против азиатската страна и поради днешния триумф на Роберто Баутиста Агут в откриващия мач за конфликта с Канада против Вашек Поспишил, то за Карлитос остана тежката задача да класира родината си за идната фаза на отборното съревнование, само че за задачата му беше необходим триумф над международния номер 13 Феликс Оже-Алиасим. Тийнейджърът, който безспорно се радваше на голяма поддръжка на домашна почва в испанския град, сигурно не изигра най-хубавия си мач, до момента в който можем да кажем противоположното за канадеца и той закономерно победи с една от най-хубавите победи в кариерата си след 2 часа и 55 минути неистова борба на корта, осъществявайки цялостен поврат - 6:7(3) 6:4 6:2. По този метод международният номер 13 остави очакванията на родината си за триумф живи, откакто нанесе проваляне на Алкарас при дебюта му като лидер в класацията на АТР, а изходът от съревнованието сред Испания и Канада следва да бъде решен в конфликта на двойки.

Началните мигове от дуела отминаха леко за сервиращите, преди привидно своенравие в дейностите на локалния любим неколкократно да провокират равенства на негов сервис, но след това той покачваше оборотите и не се стигаше до нищо, в това число неналичието на брейкболи към всяка от двете страни в откриващата част, заради което разумно станахме очевидци на тайбрек. В дългия гейм Оже пръв се поздрави с минипробив, с помощта на безгрижно решение за къса топка от противника му и поведе с 3:1. Точно тогава обаче и публиката даде своя принос към представянето на Карлитос, който още веднъж подсети за най-хубавите си изяви от Откритото състезание на Съединени американски щати и самобитно " летеше " по корта, като като се изключи че навакса пасива си незабавно, то той не даде нито точка повече на международния номер 13 и със серия от шест следващи пункта на сметката си, към нея причисли и дебютния сет.

Във втората част стартът бе подобен с видяното по-рано в срещата, само че разликата пристигна от обстоятелството, че първенецът от Ню Йорк си обезпечи първата точка за пробив в срещата, но остана беззащитен пред отличния функциониращия начален удар на канадеца и той удържа сервиса си за 3:3. С това си деяние Алиасим образно се въодушеви и стана все по-клиничен при офанзивите си, като това незабавно даде своето отражение върху протичащото се на корта и за отчаяние на всички по трибуните, домакинският представител не просто инкасира първия пробив в мача, а даже равенството в обособените сетове беше възобновено.

В този миг Оже несъмнено беше под пара и всичко, което опитваше, му се получаваше, като за състезател от неговия сан това се оказа премного, с цел да стъжни още повече събитията за любимеца и международен номер едно, като му открадне откриващото подаване при започване на решителната трета част - 2:0. Алкарас въпреки всичко се разсъни и директно по-късно разполагаше със своите шансове да се завърне в конфликта, само че пропилявайки цели четири брейкбола в над 10-минутен гейм при начален удар на 13-тия в света, то това разумно се трансформира и в повратната точка на мача, откакто импулсът в играта на канадеца му донесе нов пробив и умопомрачителен задатък от 5:1. Впоследствие всичко беше в ръцете и представянето на лично подаване за Оже-Алиасим, който резервира своята изрядност и закономерно без да загуби нито един път сервиса си в хода на дуела, победи сензационно над Карлитос посред Валенсия.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР