Карлос Алкарас постигна само преди няколко часа бляскава победа над

...
Карлос Алкарас постигна само преди няколко часа бляскава победа над
Коментари Харесай

Нов италианец отпадна от Алкарас: Младокът спря Фонини е на първи ATP 500 финал!

Карлос Алкарас реализира единствено преди няколко часа блестяща победа над Матео Беретини, а преди малко записа нов триумф над различен от най-хубавите италиански състезатели, а точно Фабио Фонини. Ветеранът подсети за най-хубавите си дни в хода на конкуренцията в Рио, единствено че не съумя да издържи на натиска от страна на надалеч по-младия си съперник и беше лишен от шанса да доближи до конфликта за купата в бразилската столица за повторно през своята кариера - 6:2 7:5. Тийнейджърът пое контрола над събитията на корта още през цялото време и не изпусна самодейността до последно, с цел да откри място в утрешния край, където го чака дуел с някогашния първенец Диего Шварцман.

Фонини се стремеше да диктува хода на разиграванията, само че допускаше купища грешки и нямаше никакъв темп в ударите си. Ветеранът влагаше оптималната мощ в съвсем всяко свое осъществяване, като не показваше никакво самообладание и справедливо се оказа с ранен пробив пасив. Алкарас пък изглеждаше по-консервативен от нормално и се възползваше от хаоса в полето на противника си, чиито неточности доближиха двуцифрено число единствено в първите четири гейма на срещата.

Младокът ловко вкарваше в приложимост късите си топки, които постоянно хващаха неопитен първенеца в Монте Карло от 2019-а. Бившият номер девет изглеждаше мощно безразличен от развиването на нещата и бързаше да забива всеки един собствен форхенд в центъра на мрежата. Въпросното държание лиши италианеца от всевъзможни шансове за успех в откриващия сет, което приближи оптимално седмия подложен до успеха.

Някогашният член на топ 10 продължи с опитите и във втората част, в която незабавно беше изправен пред точки за пробив, но можеше да се опре на началния си удар и към този момент резервира интригата в мача. Изведнъж по-нискоранкираният състезател сподели по какъв начин доста мъчно може да бъде спрян, щом откри ентусиазъм и уинърите започнаха с лекост да се множат в актива му, а всичко това води 34-годишния тенисист до задатък от 4:1 гейма.

Ибериецът усети, че към този момент съперникът му не е податлив да влиза в самобитен самоунищожителен режим и реши самичък да поеме нещата в свои ръце, увеличавайки доста динамичността в осъществяванията си и впечатли с няколко неспасяеми бекхенд прави. Така младежът заличи изцяло изоставането си, макар че Фонини умерено можеше от дълго време да е изравнил общия резултат.

Тези събития изцяло обезкуражиха по-опитния играч, чиято атака не устояваше пред скоростта на Алкарас и младокът на собствен ред поведе с брейк при 6:5, а по-късно организира безупречно подаване и справедливо откри място в дебютен край на равнище ATP 500!

Double Duty Complete ✔️✔️ keeps it up today with a fantastic performance against Fognini, 6-2 7-5 to reach the finals in Rio!
— Tennis TV (@TennisTV)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР