Карим Рашид е изправен пред най-голямото си професионално и лично

...
Карим Рашид е изправен пред най-голямото си професионално и лично
Коментари Харесай

Карим Рашид за най-личния си проект: Не на черното у дома

Карим Рашид е изправен пред най-голямото си професионално и персонално предизвикването - да построи своя личен дом. И вместо тази идея да го въодушеви, се оказва че тя за него, в прочут смисъл, е… изтезание! 



Той е стихията в света на дизайна! Наричат го мегазвездата от света на индустриалния дизайн, а новият му дом е в напредничав дизайн. с високи тавани, огромни прозорци и плосък покрив - всички тези детайли единствено допълват минималистичния му дизайн. Жилището би трябвало да бъде приключено през януари 2023 година Карим обаче продължава да се колебае за всяко решение, обвързвано с него. Единственото, в което е сигурен, че в дома му няма да има нищо черно. 



„ Това е моят Коронавирус план. Имах потребност от бягство от центъра на Ню Йорк, само че имаше такова изселване от Ню Йорк, че не можах да намеря нищо на никое място. Буквално имаше война за наддаване за всяка къща в Джърси. Така че си помислих - чакай, от години бленувам да си построя лична къща, тъй че ще го направя в този момент! “, споделя носителят на Американската премия за дизайн в изявление за InsideHook. И прибавя: „ И в този момент разбирам какъв брой е сложно… Моите клиенти са доста по-спокойни за планове, които сътворявам за тях, в сравнение с аз за своя “.



С над 3000 дизайна зад тила си, през днешния ден Карим е най-плодотворният промишлен дизайнер. Той е публицист, визионер и деятел на новите технологии. Той е учител в университети и конференции, участник в голям брой взаимни изложения, професор в Университета по изкуствата във Филаделфия и звезда на телевизионното риалити шоу Made in the USA. Сред творенията на Карим Рашид са часовници, чинии, сапунерки, кошници за боклуци, както и мебели, фешън предмети, лампи, шоуруми, хотели, заведения за хранене, жилища и статуи. Негови произведения се намират в непрекъснати сбирки на 15 огромни музея в света.
Формулата за триумф в интериора - на ниска цена, практично и удобно 
Меки и елементарни форми, лъскава гладка повърхнина, безгрижни, ярки и чисти цветове... Преди доста години Карим изключи от своя личен дрешник черния цвят. Сега обичани на Рашид станаха розово-белите тонове и цветове.



Карим избира да употребява нетрадиционни естествени материали, както и по-модерните - тези на синтетична основа. За да бъде интериорът ви на ниска цена, комфортен и удобен, най-важно е да се ползват новите технологии - това е философията на Карим, който приключва промишлен дизайн в университета Карлтън в Отава през 1982 година, а по-късно следва специализацията си в Неапол с Еторе Сотсас, преди да се реалокира в Милано, с цел да си сътрудничи със студиото Родолфо Бонето.
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР