Кариери на бъдещето е темата на националната среща, която се

...
Кариери на бъдещето е темата на националната среща, която се
Коментари Харесай

Представиха пирамидата на човешките потребности пред варненски ученици

" Кариери на бъдещето " е тематиката на националната среща, която се организира в Средно учебно заведение " Гео Милев " -Варна. В нея участваха и възпитаници от ПГ по икономическа информатика " Джон Ататанасов " - гр. Търговище. Над 80 младежи търсиха отговор на въпроса " Защо би трябвало да работя и по какъв начин работата въздейства на живота ми ", дружно с Христинка Тодорова - учител във Варненска комерсиална гимназия " Г.Раковски ". Тя показа пред участниците пирамидата на човешките потребности и типовете кариера, изясни по какъв начин всеки може да дефинира  своите заложби и кое подсигурява професионален триумф. Учениците получиха създадени материали свързани с търсенето на работа, подготовката на изявление, рекомендации по какъв начин да напишат сполучлива автобиография.

За обществената работа като специалност и потребността от специалности свързани със обществената сфера пред учениците приказва Мария Чанкова - шеф на Центъра за обществена рехабилитация и интеграция на лица с интелектуални затруднения - Варна. Тя акцентира ролята на доброволчеството, като опция за създаване на личността, възпитаване на съпричастност и насочна точка  при избора  на подобаваща специалност.

Учениците имаха опция да споделят своите стремежи за професионално развиване и по какъв начин мислят, че могат да го реализиран.

Всички участници в срещата ще получат документ Youthpass за добитите познания.

Националните срещи се провеждат от Сдружение " Моят град “ по Програма Еразъм+. Ранното кариерно насочване на младежите е акцент в политиката на Министерството на образованието, като задачата е учениците да бъдат рано ориентирани към посоки във висшето обучение, за които се чака дефицит на пазара на труда.

Втората младежка среща ще се състои през месец март в Стара Загора, а третата в София.

Целта на проекта  " Кариери на бъдещето “ е да поддържа младежите в избора им на специалност  и подкрепи младия  човек в неговия избор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР