Кариерата на Каролина Мухова е дефиницията за низ от възходи

...
Кариерата на Каролина Мухова е дефиницията за низ от възходи
Коментари Харесай

Ролан Гарос: Миналогодишната финалистка се отказа цял месец преди началото на надпреварата

Кариерата на Каролина Мухова е дефиницията за низ от възходи и падения. През 2021-ва година чехкинята набра скорост с класирането си за полуфиналите в Аустрелиън Оупън, побеждавайки имена от калибъра на Каролина Плишкова и Ашли Барти. Вследствие на солидните си резултати, Мухова съумя да доближи до топ 15 в ранглистата.

Серия от травми през 2022-ра обаче нарушиха нейния темп, заради което тя бе принудена да пропусне значително шампионати и да напусне топ 200. Чехкинята сътвори същински героизъм, като единствено няколко месеца след завръщането си тя съумя да стигне до край на Ролан Гарос, откакто избави мачбол против Арина Сабаленка на полуфиналите.

Възходящата форма на Мухова продължи и в идващите месеци. Чехкинята откри място на финала и в още един първокласен шампионат, а точно този в Синсинати, а също по този начин се класира и в полуфиналите на US Оупън. Всичко това докара до мечтания за нея дебют в топ 10 и по всичко си личеше, че нейният гений на корта ще докара до голям брой впечатляващи резултати в близко бъдеще.

Веднага след US Оупън обаче травмите още веднъж се обадиха, заради което тя още веднъж бе принудена да не играе на спортно равнище. През 2024-та тя не изиграла нито един мач и въпреки и по всичко проличава, че няма да вземе присъединяване в шампионата, където направи своето огромно завръщане измежду най-хубавите - Ролан Гарос. Със загубата на 1300 топки в актива си, чехкинята има възможност да напусне топ 30, само че по-важното за нея е да се възвърне изцяло от претърпяната интервенция на китката на играещата ръка.

Roland Garros Women`s Singles entry list without the 2023 runner up Karolina Muchova...

Kerber, Osaka, Begu, Anisimova, Andreescu, Van Uytvanck and Grabher using protected rankings.
— José Morgado (@josemorgado)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР