Кариерата на Хари Кейн остава на кръстопът, убедени са медиите

...
Кариерата на Хари Кейн остава на кръстопът, убедени са медиите
Коментари Харесай

Хари Кейн е изправен пред сериозна дилема

Кариерата на Хари Кейн остава на кръстопът, уверени са медиите и футболните експерти във Англия.

В собствен разбор Асошиейтед Прес написа, че на 29-годишния нападател му следва съдбоносно лято, в което ще би трябвало да реши дали да остане в клубния си тим Тотнъм, с който няма извоюван нито един трофей, или да потърси ново предизвикателство в по-голяма клуб, което би подхождало доста повече на ролята му на голмайстор номер 1 в историята на националния тим на Англия.

В неделя Кейн се разписа във вратата на Украйна, вкарвайки 55-ия си гол за " трите лъва ", а тъкмо преди началото на дуела получи специфична премия, откакто в четвъртък вкара и на Италия, с цел да изпревари Уейн Рууни на върха безконечната голмайсторска листа на националния отбор.

Само няколко часа след края на мача обаче стана ясно, че клубният отбор на Кейн - Тотнъм, остава без мениджъра си Антонио Конте, който бе уволнен. Италианецът стана седмият следващ управител, който напуща " шпорите " без трофей, откогато през 2008 година тимът завоюва последното си отличие - купата на Лигата.

" Индивидуалните оценки са заслужени и са невероятни. Но съм сигурен, че той избира да бъде част от отбор, който реализира триумфи ", съобщи старши треньорът на Англия Гарет Саутгейт по адрес на Кейн след успеха с 2:0 над Украйна.

Преди по-малко от два месеца Кейн стана и голмайстор номер 1 в историята на Тотнъм, задминавайки клубната легенда Джими Грийвс. Тотнъм обаче ще приключи и този сезон без трофей, защото изостава с 20 точки от водача във Висшата лига Арсенал при оставащи 10 кръга до края.

" Той би трябвало да вземе огромно решение за кариерата си. Аз съм бил на негово място и знам какво е да се чудиш дали тимът, в който си, е задоволително добър, с цел да ти помогне да печелиш медали и да постигнеш фантазиите си ", съобщи в неделя някогашният капитан на Ливърпул Стивън Джерард, който бе измежду анализаторите на мача сред Англия и Украйна.

Джерард приключи кариерата си в Ливърпул без да завоюва Висшата лига, само че съумя да събере всички останали вероятни титли с " алените ", включително и Шампионската лига през 2005 година.

Раздялата сред Кейн и Тотнъм това лято не наподобява невъзможна. Преди началото на новия сезон голмайсторът на " шпорите " ще навърши 30 години, а контрактът му изтича през юни 2024 година.

Капитанът на Англия бе покрай прекосяване в Манчестър Сити през 2021 година, само че тогава шефът на Тотнъм Даниел Леви блокира договорката. Сега сходен трансфер на " Етихад " наподобява неосъществим поради наличието на Ерлинг Холанд на върха на офанзивата на " жителите ", само че градският противник Манчестър Юнайтед е в позиция да търси централен нападател. " Червените дяволи " останаха без класическа деветка след раздялата с Кристиано Роналдо в края на предходната година и пресата в Англия чака те да бъдат кандидат номер 1 за подписа на Кейн, в случай че той реши да напусне Тотнъм.

Очакваната промяна на собствеността на " Олд Трафорд " също може да спомогне за реализиране на договорка, въпреки и да се чака Тотнъм да желае най-малко 120 милиона лири за най-хубавия си футболист.

Кейн може да бъде обект на предпочитание и от някои от грандовете на европейския футбол като Реал Мадрид, Барселона, Пари Сен Жермен и Байерн Мюнхен, само че е малко евентуално някой от тях да е подготвен да даде деветцифрена сума за нападателя.

Ако остане във Висшата лига, Хари Кейн ще има късмет да усъвършенства и върха за голове на Алън Шийрър. Легендата на Нюкасъл има 260 попадения на сметката си. Вторият Рууни е с 208, а Кейн има 204, като 21 от тях пристигнаха през този сезон.

Автор: Георги Крумов/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР