Карфиолът е сред тайните оръжия на диетолозите, нищо че за

...
Карфиолът е сред тайните оръжия на диетолозите, нищо че за
Коментари Харесай

2 плюса и 2 минуса на карфиола

Карфиолът е измежду тайните оръжия на диетолозите, нищо че за него не се приказва много-много. И за това си има доста съответна причина - той е превъзходен сурогат на куп артикули, с които е добре да не прекаляваме.
 Ягодите, фибрите, калориите и за какво специалистите предлагат да включим плода в диетата ни
Как да отслабнем с ягоди

Експертите дават отговор дали ягодите оказват помощ да отслабнем

Така от карфиола елементарно ще си създадем превъзходен ориз, тесто за пица, каша и даже ньоки. Затова този засищащ зарзават е чудесна добавка към нашия режим на хранене.

Но колкото и да е потребен, карфиолът въпреки всичко съдържа и детайли, които в по-сериозни количества, могат да бъдат рискови. За да изравним везните, събрахме в едно две изгоди и две притеснителни въздействия върху тялото ни.
 Снимка 520028

Доза фибри = доза здраве

Карфиолът е цялостен с фибри - една чаша съдържа от два до три грама, което е към 10% от целесъобразния дневен банкет, възлизащ на 28 грама.

А от дълго време знаем, че фибрите оказват помощ освен на храносмилателната система, само че и в битката с куп възпаления. Свалят риска от рак, диабет и сърдечни болести. И не на последно място - основават чувство за задоволеност, което ни пази от преяждане.
 Снимка 520035

Добрата остаряла хидратация

Съдържанието на вода в карфиола възлиза на невероятните 92%, а тя - добре знаем - е витално нужна. Именно поради тази негова характерна и скъпа линия диетолозите предлагат да използваме белия зарзават по-често в рецептите на зърнена основа. А по този начин хем ще получим нужната ни енергийна стойност, хем ще усвоим по-бързо храната - поради високото наличие на вода.
 Смутита, зеленчуци, супи и още скъпи снабдители на вода
Вода по втория метод

Как да си набавим нужната доза вода, без да я пием

Бомба със (понякога и без) закъснител

Карфиолът е апетитен и засищащ, само че е и кръстоцветен. Тоест, богат на витамини С, Е и К, само че и на по този начин наречените въглехидрати с къса верига.
 Снимка 520029

Последните се усвояват в тънките вътрешности много мъчно. Често се случва и да ферментират в дебелото черво, което пък е причина за отичане и газове. Лошото е, че от време на време този противен резултат води и до синдрома на раздразнените вътрешности. Най-сигурният метод да не стигаме до такава степен - термична обработка на зеленчука.

Несъвместимост в характерите

Карфиолът е богат на витамин К, който оказва помощ за съсирване на кръвта. Ето за какво би трябвало да не прекаляваме със зеленчука, в случай че одобряваме медикаменти, които разреждат кръвта, пишат от Eat This, Not That!.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР