Кърджали. С тържествен ритуал бяха поднесени венци и цветя пред

...
Кърджали. С тържествен ритуал бяха поднесени венци и цветя пред
Коментари Харесай

Кърджали: С поднасяне на венци и цветя пред паметника на Васил Левски бяха отбелязани 182 години от рождението на Апостола на свободата

Кърджали. С церемониален обред бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Васил Левски в центъра на града по случай 182 години от рождението на Апостола, съобщи сътрудник на Радиo „ Фокус " . В наличието на регионалният шеф на Кърджали Никола Чанев, кметът Хасан Азис, енорийският духовник отец Петър Гарена, жители и представители на държавни, публични организации и политически партии, беше почетена паметта на Васил Левски. Празникът стартира със словата на двама младежи - Естела Москова и Фуад Расим от Средно учебно заведение „ Петко Рачов Славейков “.
„ Всеки би трябвало да повярва в себе си, да познае рода си, да уважава народа си и да направи за него най-хубавото, на което е кадърен. Всеки би трябвало да си свърши работата и делата, за които е пристигнал и да се извърви по-правилно пътя си. Непрекъснато да се учи, вървейки в болежка и наслада, само че да пораства към идващото, а не да се повтарят остарели неточности “, сподели ученичката Естела Москова.
„ Левски ще бъде постоянно част от моето бъдеще и жив в моето сърце с неговия избор за родината си. Преследването на неговата най-важна цел – свободата, даже с цената на живота си, с цел да може ние през днешния ден да живеем свободно, да имаме нашето бъдеще и да можем в името на Левски да си сложим хуманни и родолюбиви цели. Да се борим за тях, тъй като точно по този начин ще отдадем най-добре респект към него. Поклон пред твоето великолепие, Апостоле! Винаги ще бъдеш част от моето бъдеще “, сподели Фуад Расим. „ Непрестанно да те търсим, твоят живот е за нас низ от образци, част от които можем да последваме в живота си, тъй като ти си повода да сме сигурни, че можем повече и да се борим за това, което заслужаваме. Да бъдем на висотата твоя героизъм. Честит рожден ден, Апостоле! ", уточни той.
Венци и цветя в символ на благодарност към великото дело на Апостола на свободата Васил Левски сервираха кметът Хасан Азис, от името на Цвета Караянчева, ръководител на Народното събрание, евродепутатите от групата на партия ГЕРБ, Адлен Шефкет - депутат, Никола Чанев - регионален шеф на област Кърджали, ръководителя на общинския съвет, омбудсманът на община Кърджали, Военен клуб и Съюз на ветераните от войните и военноинвалидите, Общински комитет „ Васил Левски “ - Кърджали, Регионално ръководство на образованието, Тракийско сдружение „ Тракийско сърце “, Езикова гимназия „ Христо Ботев “, политическа партия ГЕРБ - Кърджали, Българска социалистическа партия-Кърджали, политическа партия „ Движение за права и свободи “ - Кърджали, доста жители, деца и възпитаници.
Дарина ДЕЕНИЧИНА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР