Кардиолози от Хърватия, Мароко и Ирак бяха първите курсисти, които

...
Кардиолози от Хърватия, Мароко и Ирак бяха първите курсисти, които
Коментари Харесай

Кардиолози от чужбина се обучават на важна манипулация в МУ-Пловдив

Кардиолози от Хърватия, Мароко и Ирак бяха първите курсисти, които минаха образование за имплантиране на системи за ресинхронизираща терапия в Медицинския Симулационен Тренировъчен Център на Медицински Университет – Пловдив.
Курсистите усъвършенстваха имплантационните си умения в симулационната електрофизиологична лаборатория на центъра.
„ В МСТЦ можем да симулираме всяка стъпка от процедурата, от обезпечаването на достъп, през имплантирането на електродите, изваждането на въвеждащите системи, до затварянето на раната и програмирането на устройството “, разясни доктор Красимир Джинсов, началник на образованието.
Прочетете още
Проф. Благой Маринов, шеф на МСТЦ на МУ-Пловдив посочи, че Симулационният център е оборудван с необятна гама от апарати, разпростряли се от таск-тренажори за преодоляване на ежедневни процедури и операции, до необикновено реалистични кибернетични манекени, употребявани за трениране на клиничното мислене и разрастващи качествата за взимане на решения. Той разясни още, че на основата на отличната си материална и кариерна осигуреност, МСТЦ на МУ-Пловдив се утвърди освен като национална, а и като интернационална база за продължаващо здравно обучение.

Курсистите имаха опция да извършат дисекция на същински сърца и да се срещнат в елементи с анатомията им, пречупена през гледната точка на кардиолога. „ Системите за ресинхронизираща терапия са част от лекуването на избрани групи пациенти със сърдечна непълнота. Тези устройства усъвършенстват качеството на живот на болните, като понижават признаците и им дават повече сили за осъществяване на ежедневните задания. Освен това усъвършенстват прогнозата при пациентите, като удължават продължителността на живота им, понижават смъртността и броя на хоспитализациите – сподели доктор Джинсов.

В продължение на два дни той дружно с доцент Васил Велчев и Божидар Ферек-Петрич срещнаха курсистите с анатомията на сърцето, индикациите за слагане на системите за ресинхронизираща терапия, главните техники и стъпки при имплантацията на устройствата. Кардиолозите се научиха и по какъв начин да програмират и наблюдават функционалността на системите за ресинхронизираща терапия и какво да вършат, в случай че пациентът им не дава отговор на лечението.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР