Кардиологичното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение "Кардиолайф" в

...
Кардиологичното отделение на Многопрофилната болница за активно лечение "Кардиолайф" в
Коментари Харесай

Коронакошмар в кардиологичното отделение на болницата в Ловеч

Кардиологичното поделение на Многопрофилната болница за интензивно лекуване "Кардиолайф " в Ловеч е затворено за 48 часа със заповед на шефа на Регионалната здравна ревизия, оповестяват от пресцентъра на регионалната администрация.

Мярката е в действие до 19 ч. на 2 август. Причината - пациент, бил на лекуване в отделението, е с позитивен тест за ковид.

В интервала 19-27 юли 77-годишна жена от област Видин е била на лекуване в МБАЛ "Кардиолайф " в Ловеч във връзка кардиологичен проблем.

На 30 юли е приета в болница в Инфекциозното поделение на МБАЛ "Проф. доктор Параскев Стоянов " в Ловеч със подозрение за COVID-19. Положителен PCR тест удостоверил диагнозата.

Контактните на старата жена ще бъдат изследвани, а в Кардиологичното поделение ще бъде извършена последна огнищна стерилизация. Нуждаещи се от лекуване пациенти ще бъдат пренасочвани към плевенска болница.

Взети са проби от 22-ма души личен състав на болница "Кардиолайф ", пет проби на пациенти, които сега са на лекуване в засегнатото поделение, и две проби на контактни от фамилията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР