Кардиологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик е поставено под 24-часова карантина след

...
Кардиологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик е поставено под 24-часова карантина след
Коментари Харесай

Кардиологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик е под карантина

Кардиологичното поделение на МБАЛ-Пазарджик е сложено под 24-часова карантина откакто е доказана позитивна проба за COVID-19 на 38 годишен доктор. Медикът е подложен под домашна изолираност, оповестиха от РЗИ -Пазарджик.

Прекратен е приемът и изписването на пациенти. Под карантина е и кардиологичният кабинет на медицински център "Вива ", който е здравно звено към лечебното заведение.

Предписана е съществена стерилизация на отделението и медицинския център и засилен антисептичен режим на работа в лечебното заведение.

Предприемат се противоепидемични ограничения по отношение на личния състав, който е бил в непосредствен контакт с лекаря и се обезпечава здравно наблюдаване, а при нужда ще се създадат проучвания на личен състав и пациенти от отделението.

Общо седем са позитивните проби за COVID-19 в Пазарджишко през денонощието. Пет от пациентите са приети в болница в разнообразни лечебни заведения в региона, а другите двама са сложени под домашна изолираност, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР