Кардиологът Юрий Серебрянски сподели в интервю кои телесни сигнали са

...
Кардиологът Юрий Серебрянски сподели в интервю кои телесни сигнали са
Коментари Харесай

Кардиолог описа сигналите на тялото, алармиращи за тромб

Кардиологът Юрий Серебрянски показа в изявление кои телесни сигнали са тревога за образуването на кръвни съсиреци, предава Здраве.то.

Когато се появи венозен тромб (например с анамнеза за разширени вени), пациентите постоянно посиняват и краката им се подуват.

Това положение е доста рисково. Тъй като от долните крака кръвен съсирек може елементарно да се реалокира в белите дробове. Ако това се случи, тогава дишането на пациента ще стартира да се трансформира.

„ Когато се появи мощен зной, има причина да се подозира, че може да има кръвни съсиреци в белите дробове. Ако кръвообращението е нарушено в горния или долния крак, тогава ръката или крайници ви стават бели. Това е заплахата там да е настъпил артериален тромб “, означи лекарят.

Експертът предизвести, че сърдечният удар може да е в резултат на тромбоза. В същото време лекарите разполагат единствено с няколко часа (от четири до шест), с цел да диагностицират зародилия проблем.

Силната болежка в корема може да се появи заради образуването на кръвни съсиреци в коремната празнина. Но защото този признак постоянно се бърка с апандисит и панкреатит, значимо е да потърсите квалифицирана помощ допустимо най-скоро.

Кардиологът приказва и за очна тромбоза, вследствие на която човек може да загуби зрението си: „ Ако това е остра тромбоза, тогава ненадейно се появява зрително увреждане, появяването на воал пред очите. Ако това е хронично заболяване, обвързвано с атеросклероза на съдовете на ретината, има по-дълъг интервал от време “.

Още от Здраве

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР