Кардио за тези, които не обичат кардио - това можете

...
Кардио за тези, които не обичат кардио - това можете
Коментари Харесай

За перфектно тяло има само едно упражнение. Вижте кое е то

" Кардио за тези, които не обичат кардио " - това можете да постигнете с rucking, или вървене с раница, натоварена с тежест.

Това упражнение с ниско влияние се основава на военни тренировки и закупи известност през последните години заради многочислените си изгоди за здравето на сърдечно-съдовата система и мускулите.

Ръкингът може да се прави както в планински, по този начин и в градски региони, което го прави универсално и налично упражнение. Чрез прибавяне на тежест към раницата, ръкингът се трансформира в подготовка за цялото тяло, която може да помогне за създаване на мощ и устойчивост, като в същото време усъвършенства здравето на сърцето и психическото богатство.

 
    View this post on Instagram           
A post shared by 114 International - Breaking News, World News (@_114.news_)

Едно от главните преимущества на ръкинга е позитивното му влияние върху здравето на сърдечно-съдовата система и мускулите. Освен това ръкингът е упражнение с ниско влияние, което натоварва ставите по-малко от действия като тичане или скачане, което го прави превъзходен вид за хора с проблеми със ставите или тези, които търсят алтернатива за извършения с невисок риск.

За разлика от някои други форми на извършения, ръкингът не изисква несъмнено равнище на фитнес или физическа дарба. Интензивността на тренировката може да се контролира посредством смяна на тежестта на раницата, което я прави персонализирана подготовка, която може да бъде пригодена към физическото равнище на индивида. Ръкинга е комфортно упражнение, което може да се прави съвсем на всички места, което улеснява вписването в претрупан график. Чрез включването на ръкинга в постоянна рутинна подготовка, хората могат да изпитат необятен набор от изгоди за физическото и психическото здраве, като в същото време се любуват на простотата и достъпността на тази форма на извършения. 

Как да стартираме

Начинаещите би трябвало да стартират с къси дистанции и дребни тежести. Важно е да изберете  и правилната раница и тегло.

Раницата би трябвало да е здрава и комфортна за носене, с подплатени презрамки и колан за кръста за отмерено систематизиране на тежестта. Теглото би трябвало да е уместно за вашето фитнес равнище, като начинаещите стартират с по-леко тегло и последователно го усилват с възстановяване на силата и издръжливостта. Препоръчително е да започнете с тегло от 10 - 20% от телесното тегло, с цел да се понижи рискът от пострадване и дискомфорт. Използвайте вярната тежест, която ви провокира, без да се натоварвате прекомерно доста. 

Носенето на подобаващи обувки и облекла също е значимо. Изберете комфортни обувки с положително сцепление, с цел да предотвратите падение и да осигурите непоклатимост. Дрехите би трябвало да са от дишащи материи, с цел да ви държат хладни и сухи, изключително при горещо и влажно време.

Хидратацията и храненето са основни съставни елементи на всеки фитнес режим и ръкинга не е изключение. Уверете се, че пиете доста вода преди, по време и след тренировката, с цел да останете хидратирани, изключително при горещо време. Препоръчително е да носите бутилка вода със себе си. Освен това е значимо да захранвате тялото си с питателни храни, с цел да поддържате енергийните си равнища и възобновяване. Храненето на уравновесена храна преди и след рака може да ви помогне да осигурите нужните хранителни субстанции за поддържане на тялото ви.

 
    View this post on Instagram           
A post shared by Girls Who Ruck (@girls_who_ruck)

Как да продължим

Когато се почувствате сигурни в това упражнение е значимо последователно да увеличавате дистанцията и тежестта. Това ще помогне за възстановяване на силата и издръжливостта, както и за здравето на сърдечно-съдовата система. Добро предписание е да увеличавате дистанцията или тежестта си с не повече от 10% всяка седмица. Тази постепенна градация ще помогне за попречване на пострадвания и ще подсигурява, че ще продължите да напредвате във вашето фитнес пътешестване.

За тези, които търсят в допълнение предизвикателство, включването на хълмове и стълби в рутинната ви работа може да обезпечи отлична подготовка. Тези наклони ще ангажират спомагателни мускули и ще усилят интензивността на тренировката. Въпреки това е значимо да се приближавате към хълмовете и стълбите последователно и с нараснало внимание, като започнете с по-малки наклони и последователно изкачвате към по-стръмни.

Като следвате тези насоки, всеки може да стартира да се занимава с ръкинг и да се наслаждения на многочислените изгоди, които предлага за физическото и психическото здраве.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР