Карантината в Италия ще трябва да бъде удължена и след

...
Карантината в Италия ще трябва да бъде удължена и след
Коментари Харесай

Италия удължава карантината

Карантината в Италия ще би трябвало да бъде удължена и след сегашния краен период 3 април поради увеличението на броя на смъртните случаи за един ден, заяви министър председателят на страната Джузепе Конте, представен от CNBC.

В изявление за италианския вестник Corriere della Sera Конте съобщи, че цялостната обсада ще продължи, а подхванатите досега ограничения като спирането на публичните дейности и затварянето на образователните заведения също се чака да бъдат удължени “, сподели Конте пред изданието.

Италианското министерство на вътрешните работи изнесе шокиращи данни, че 43 хиляди души са били хванати в нарушаване на разпоредбите на наложената строга карантина в цялата страна през първата седмица от въвеждането на контрола, а милиони хора са били тествани от 11 март, когато множеството публични места бяха затворени.

Данни на италианската Гражданска отбрана, доказани и от университета „ Джонс Хопкинс “, демонстрират рекорден растеж на броя на умрелите за един ден. Във вторник имаше с 345 повече смъртни случаи от предходния ден.

Общият брой на доказаните случаи в страната също продължава да пораства внезапно. По информация от вчера 35 713 души са с положителен резултат за ковид, като включително властите включват и смъртните случаи и хората, които са се възстановили от болестта. Броят на нозаразените нарасна с 2648 души от вторник насам.

Болниците в Лобмардия, която е епицентърът на епидемията от ковид в страната, доближават точка, в която може да не са в положение да лекуват новозаболели. Здравните заведения в Ломбардия скоро няма да могат да оказват помощ на нови случаи на ковид, съобщи губернаторът на региона Атилио Фонтана през вчерашния ден и прикани всички да останат вкъщи.

Богатата област в Северна Италия, където се намира и финансовият център на страната, Милано, е мястото, откъдето стартира епидемията от коронавиус. Тя остава и най-засегнатият район от вируса досега. В Лобмардия към този момент има 12 226 доказани случая, следвана по брой инфектирани от Емилия-Ромяна с 3915 случая в Емилия-Романя и Венето с 2953 случая, сочат данни на италианската Гражданска отбрана от през вчерашния ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР