Карам BMW iX xDrive50 дни преди да се навършат 28

...
Карам BMW iX xDrive50 дни преди да се навършат 28
Коментари Харесай

На борда на BMW iX постигаш пълна нирвана

Карам BMW iX xDrive50 дни преди да се навършат 28 години от гибелта на Кърт Кобейн. Душевният мир зад кормилото на този автомобил е в цялостен контраст с бунтарството, с което Кобейн и неговата тайфа трансформираха музикалния свят.

Спомням си и за „ … безконечните води, безбрежните води – бездънни, само че в тях се не оглеждат небесата звездни” на Пейо Яворов и неговата „ Нирвана”. Но истината е, че нито тежкото перо на Яворов, нито бунтарството и депресивните положения на Кобейн се вписват по някакъв метод с настроенията, които са ме обзели. Те могат да бъдат разказани единствено с метафизичен разсъждения за блаженото положения на душата, което будистката вяра назовава нирвана.

То се нарушава частично от този мощно поляризиращ дизайн, с който баварците зареждат онлайн хейта от няколко години. Очевидно не им пука от този факт, тъй като държат на своите решения, които след два дни (20 април) ще забележим и в новото потомство на Серия 7.

На улицата iX не наподобява толкоз безпардонно, колкото ми се струваше на фотоси. Без подозрение най-вече полемики измежду твърдото ядро почитатели продължава да е предницата, по-специално пластмасовата черна решетка, която се „ самолекува” при надраскване. Може би са очаквали офанзиви към този съответен детайл.

iX умерено мога да опиша като извънредно впечатляваща на визия машина. На препълнен с немски возила паркинг, пред паметна механа в Самоков, iX е този, който приковава погледа и на притежателите на други немски първокласни марки.
 STOP&GO: iX 50 може да се зарежда с до 195 kW, на такава станция батерията се зарежда от 10 до 80% за под 40 минути.
За мен от най-голямо значение е фактът, че това евентуално е най-високотехнологичният баварски модел. С него стартира електрическата гражданска война на марката, което изисква напълно нова платформа и последно потомство задвижваща система. Върху тази нова платформа е построена алуминиевата пространствена рамка и така наречен Carbon Cage покрив, направен от CFRP (корбонов композит), употребен още за детайли в профил и откъм гърба на автомобила. Всичко това е комбинирано за да се увеличи здравината и да се усъвършенства тежестта.
 STOP&GO: сред двете оси на автомобила лежи една от най-големите акумулатори на пазара: потенциал 111,5 kWh, от които 105,2 kWh приложим.
За задвижването се грижи технологията eDrive от пето потомство, при което електромоторът, ръководещата електроника и трансмисията са в общ корпус. Благодарение на тази идея се покачват както енергийната компактност, по този начин и коефициентът на потребно деяние.

Двата мотора работят на правилото на синхронните електромотори с електрическо възбуждане. Вместо от непрекъснати магнити възбуждането на ротора се обезпечава от точно подаване на електрическа сила.
 STOP&GO: iX xDrive50 форсира до 100 км/ч за 4,6 секунди, за същото време този спринт прави и X5 xDrive50i с V8 мотор.
Захранването им идва от една от най-големите акумулатори в серийно произвеждане сега. Нейният потенциал е 111,5 kWh (нето 105,2 kWh). Любопитен е фактът, че обемната й енергийна компактност на равнище кафези е с към 40% по-висока спрямо батерия на BMW i3 от моделна година 2020.
 STOP&GO: BMW iX xDrive50 предлага мощ от 523 к.с. (765 Нм) и до 630 км пробег (WLTP).
Батерията може да се зарежда с прав ток с до 195 кВт. На такава зарядна станция iX xDrive50 цялостни батерията от 10 до 80% за към 35 минути. Освен това на бързи зарядни станции с прав ток и при равнище на заряд от 10% за 10 минути може да бъде зареден пробег до 150 километра. В серийното съоръжение на BMW iX са включени BMW Charging Card, Flexible Fast Charger със зарядна мощ до 11 кВт и Mode 3 заряден кабел за прилагане на публични зарядни станции.

Подробности за модела може да четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР