Карабинерите от Венеция конфискуваха в полза на държавата луксозни автомобили,

...
Карабинерите от Венеция конфискуваха в полза на държавата луксозни автомобили,
Коментари Харесай

Мафиоти във Венеция се возели на лимузини с български регистрационни номера

Карабинерите от Венеция конфискуваха в интерес на страната първокласни коли, които са били регистрирани в България. Иззети са 386 автомобила на стойност към 3 млн. евро, чиито притежател по документи е един същ, оповестява в. „ Монитор “.

Той е 28-годишен мъж от намиращото се до Парма градче Сала Баганца и има еднолична компания за търговия с моторни транспортни средства. Според прокуратурата в Милано, която е издала заповедта за секвестирането на колите, те били употребявани главно за обири, кражби и трафик на опиати в Италия и в Европа.

Силите за сигурност почнали интервенцията с кодово наименование “Ghost cars” или „ Коли призраци “ през есента на 2017 година, когато зачестили кражбите във вили по адриатическото крайбрежие южно от Венеция. Свидетели съумели да видят регистрационните номера на няколко от колите на апашите, съобщили ги на служителите на реда и те открили за нула време, че колите са благосъстоятелност на индивида от Сала Баганца.

Униформените били впечатлени изключително от обстоятелството, че не бил заплатен налога на нито една от колите и те почнали незабавна инспекция на движимото и недвижимото имущества на чорбаджията им. Учудването на ченгетата било ужасно, когато видели на екраните на компютрите си, че на негово име били записани съвсем 400 автомобила!

Съответно била инициирана интервенцията „ Коли призраци “ като по време на траялото повече от шест месеца следствие било открито, че притежателят на колите бил на процедура подставено лице на мощни банди от роми и северноафриканци.

Техният главен вземане-даване пък били кражбите с щурм, обирите на маркови бутици и на супермаркети, трафика и пласмента на опиати, измамите със застраховки и така нататък Престъпниците работили както на италианска територия, по този начин и из цяла Европа, като постоянно някой от колите на бандитите бил засичан в границите на 24 часа на отдалечени на 1500 – 2000 км обитаеми места.

Доказателство за „ маневреността “ на бандите е фактът, че много от колите им, постоянно мощни и от известни марки, са били „ заковани “ по искане на италианската полиция и спрени от придвижване в България, Германия, Испания, Франция и Швейцария.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР