Капка по изчезваща капка, водата е все по-ценен ресурс на

...
Капка по изчезваща капка, водата е все по-ценен ресурс на
Коментари Харесай

Най-бедният остров във Франция е пресъхнал поради суша и недостатъчно инвестиране

Капка по изчезваща капка, водата е все по-ценен запас на Майот, най-бедното място в Европейския съюз.

Крановете текат единствено един ден от три в тази френска територия край източното крайбрежие на Африка, с помощта на продължителната суша, усложнена от години на незадоволително вложение и неприятно ръководство.

Заболявания като холера и коремен тиф се възвръщат и френската войска неотдавна се намеси, с цел да разпредели вода и да потуши напрежението по отношение на доставките.

Кризата е сигнал за пробуждане към френското държавно управление по отношение на провокациите и разноските за ръководство на породеното от индивида изменение на климата в отдалечените територии на Франция.

Рача Мусдикудин, 38-годишна майка на две деца, живееща в Лабатоар, мие чинии с бутилирана вода, когато може да я вземе. Когато крановете за вода текат, тя споделя: „ Трябва да избера сред това да си взема душ или да запазя водоснабдяването си.

„ Този ​​недостиг ще бъде световен след няколко години. Това е опция за всички французи да бъдат солидарни с нас. Да бъдеш с нас, да намериш решения и да направиш забележима обстановката, протичаща се в Майот “, сподели Мусдикудин. „ Защото това може да се случи във всички френски департаменти. “

Тя оказва помощ за координирането на протестно придвижване, наречено „ Майот е жаден “, което упорства за вдишване на отговорност за хипотетични злоупотреби, течове и липса на вложения в стабилно водоснабдяване.

На един неотдавнашен митинг жителите пееха, викаха и удряха празни пластмасови бутилки, до момента в който маршируваха в компанията за ръководство на водите на Майот.

„ Важно е да продължим да приказваме с управляващите, само че ние няма да стоим със скръстени ръце “, сподели Мудикудин. „ Ако си останем вкъщи, политиците отново ще споделят, че популацията е издръжливо, че можем да се оправим с тази обстановка. Но не можем да го създадем. Животите са застрашени, нашето физическо и психическо здраве, както и животите на нашите деца. “

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР