Капитанът на ЦСКА Юрген Матай бе избран за Играч №1

...
Капитанът на ЦСКА Юрген Матай бе избран за Играч №1
Коментари Харесай

Юрген Матай е №1 за декември

Капитанът на ЦСКА Юрген Матай бе определен за Играч №1 на декември в обичайна анкета на Пресклуб " България " измежду спортните редакции. 28-годишният нидерландец заслужи премията най-много поради победния гол за 1:0 в отсрочения мач против Лудогорец, с който бе непокътната интригата за купата.
Това бе третото попадение на Матай през сезона. С първото той фиксира успеха с 3:0 над Виктория Пилзен (Чех), класирала ЦСКА за групите на Лигата на конференциите. Голът му против ЦСКА 1948 бе определен за най-красив в България за 2021 година в анкетата " Футболист на годината ". Тогава " аленото лале " победи в още две категории - " Най-добър бранител " и " Най-добър чужденец ".
В допитването на Пресклуб " България " Матай заслужи 14 от 22 гласа. Четири гласа взе Мохамед Брахими (Пирин Бл), 3 - Дориан Бабунски (Ботев Вр), и 1 - Пиреос Сотириу (Лудогорец).
" В Нидерландия играех в тим, който бе в средата на шампионата. ЦСКА ми даде опция да направя повече. Не беше мъчно решение да продължа контракта си с клуба. Имаше интерес и от други тимове, само че за момента желая да остана. Основната разлика сред подготовките през лятото и зимата бе, че в този момент трябваше да наблегнем на кондицията. Аз съм човек, който не обича да тича доста, и ми бе по-трудно, само че всеки треньор има друг метод на подготовка. ЦСКА е един от най-добре квалифицираните физически тимове в България ", съобщи Матай.
ЦСКА открива пролетта с отсроченото посещение на Локо Сф от IV кръг на efbet Лига. Мачът е в неделя от 16,30 ч. и ще бъде излъчен по Диема спорт.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР