Капитанът на националния отбор на България по тенис за мъже

...
Капитанът на националния отбор на България по тенис за мъже
Коментари Харесай

Капитанът за купа Дейвис: Заминаваме за Нова Зеландия с най-добрия отбор за момента

Капитанът на националния тим на България по тенис за мъже Валентин Димов е оптимист преди решаващото посещение за купа " Дейвис " на Нова Зеландия при започване на идния месец.

Димов селектира състав от Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Пьотр Нестеров, които на 4 и 5 февруари ще се изправят против домакините на твърдите кортове в Крайстчърч в търсене на историческа първа промоция за Световна група I на шампионата.

" Отборът се готви от няколко дни в София. Единствено Димитър Кузманов не е с нас. Той остана да тренира в Австралия и ще се причисли към състава непосредствено в Нова Зеландия. Основният ни лагер ще бъде там. На място ще имаме 7-8 дни за адаптация и подготовка. Затова желая да благодаря особено на президента на федерацията Стефан Цветков за обезпечените допустимо най-хубави условия. Момчетата са добре, приготвят се чудесно и са оптимално мобилизирани. Срещата е историческа за България. С положителна настройка сме да покажем добър тенис и да победим. Благодаря на момчетата, че нагласиха по този начин самостоятелните си стратегии, че да бъдат разполагаем на националния тим ", съобщи Димов.

Българите имат преимущество съгласно класирането си в международната класация, като водачът на отбора Димитър Кузманов е 182-и в класацията на АТП, а Александър Лазаров е 304-и.

За съпоставяне първата ракета на новозеландците е Аджит Раи, който е 455-и в света, Рубин Стейтъм е 470-и, а Киранпал Пану с 574-и.

" Следим резултатите на новозеландците. Имаме информация, че в състава им в този момент е включен и един по-опитен състезател, който не е взел участие през предходната година. Подготвяме нашата тактичност. На място ще получим и спомагателна настояща информация и ще можем да приключим разузнаването на противника. Имаме тактика съгласно самостоятелните ни благоприятни условия и специфики. Не би трябвало да им разрешаваме да покажат тяхната игра. Ако те са нападателни, ние би трябвало да бъдем контраагресивни, да намерим противопоставяне още от началото на мачовете и да обезвредим мощните им страни ", изясни Димов.

" Работим от няколко години с двойката (Донски и Лазаров). Резултатът се видя в срещата с Южна Африка. Имаме и разнообразни конфигурации. Имам концепция за мачовете на сингъл, само че крайното решение ще го вземем на място, съгласно това кой по какъв начин се усеща. Желанието ми е момчетата да изпитват наслаждение от играта си и да се любуват на корта. Ако това се получи, резултатът неизбежно ще пристигна ", добави той.

Димов няма да може да разчита на най-хубавия български тенисист Григор Димитров, който за последно игра в националния тим през юли 2015 година. В състава не е и третата ракета на страната сега Адриан Андреев, 210-и в международната класация.

" Водени са диалози с Григор Димитров. Нямаме сделка за този мач, само че считам, че при възможна победа, той ще успее да се включи в тима за идващите ни срещи. С Адриан Андреев също сме във връзка. Всеки, който демонстрира положителни резултати и слага България пред персоналните си проекти, има място в състава. Смятам, че в този момент отпътуваме с най-хубавия вероятен избор като тим ", съобщи Димов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР