Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев сбъдна детската си мечта

...
Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев сбъдна детската си мечта
Коментари Харесай

Димитър Илиев за Локо, Лига Европа и...

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев сбъдна детската си фантазия да вдигне трофей с родния си тим. 30-годишният техничар показа, че продължава да мечтае, а идващото му огромно предпочитание е пробив в Европа с черно-белите. " Времето ще покаже дали сме подготвени за евротурнирите. Много хора въобще не мислиха, че Локомотив е подготвен да завоюва отличие. Има доста тежки противници, ще влезем като новобранец против съвсем всеки. Но при добра подготовка и няколко класни попълнения, уповавам се да оставим добра диря, а не просто да изиграем 2 мача. Краят на годината беше позитивен за нас, в този момент е време за отмора.

Мислил съм какво ще върша след края на кариерата си. Но е мъчно да си върша чак толкоз дълготрайни проекти. Имам още няколко години, в които да мисля. Ако продължа да се занимавам с футбол, ще бъде разумно. Не съм стигнал до извънредно решение дали желая да бъда треньор.

Доста пъти съм си правил проекти, само че във футбола всичко може да се смени за дни. Когато се върнах в Локомотив, не съм очаквал, че ще спечелим Купата. Не си върша дълготрайни проекти. В Локомотив съм, обичам този клуб. Но не съм се зарекъл, че ще остана до края на кариерата си.

Мечтая за по-добро показване в А група последващи сезон. Спечелихме Купата, само че в шампионата бяхме извънредно непостоянни. Непостоянността ни се дължи, че окомплектовахме нов тим. В дадени мачове ни липсваше зрялост. Имаше мачове, в които играта ни беше под всякаква рецензия. Надявам се с този триумф за Купата да придобием по-голямо самочувствие. Времето ще покаже дали ще се запътим към челните места, където ни е мястото.

Мечтая и за запаметяващи се игри в Европа. Моля се да съм здрав и да мога играя оптимално дълго, без травми.
Полемика във връзка с извиканите играчи в националния тим постоянно ще има. Но всеки треньор си има своите визии. Стилът, който Балъков изповядва, се вижда в Етър – прелестен футбол с стеснен бюджет. Клишето, че няма и млади, а можещи и неможещи е правилно. Щом Жоро Илиев може самичък да победи сегашния шампион… ", показа Илиев. Той разкри още, че е една от аргументите Яцек Горалски да премине в Лудогорец. Двамата се познават от времето, когато пловдивчанинът играеше в Полша.
В Актуално студио Дерби Митко Илиев описа по какъв начин Горалски се допитал до него дали да одобри предлагането на делиорманци. След като получил въодушевяващ отговор от Илиев, той минал в Разград.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР