Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън заяви, че е време мърсисайдци

...
Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън заяви, че е време мърсисайдци
Коментари Харесай

Хендерсън: Време е Ливърпул да направи следващата стъпка

Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън съобщи, че е време мърсисайдци да създадат идната стъпка и да стартират да печелят титли. Английският национал дефинира този състав на " алените " като най-хубавият, в който е играл.

Отборът на Юрген Клоп стартира мощно сезона във Висшата лига, като завоюва първите си четири мача и позволи единствено един гол. Утре на отбора му следва следващия сериозен тест, защото ще гостува на Тотнъм.

" Имахме някои фантастични играчи, като Стиви Джерард, Луис Суарес и Филипе Коутиньо, само че сега като тим сме доста мощни. Всички са на равнище, а това идва от мениджъра. Откакто дойде в клуба, се движим в вярната посока. Сега остава да създадем последната крачка и да спечелим трофей. Това ще бъде от огромно значение ", разяснява Хендерсън.

Попитан дали Ливърпул е по-силен от предишния сезон, Джордан отговори: " В отбрана сме доста солидни, което е основно. За да печелиш трофеи, би трябвало да си доста добър в отбрана. Знаем, че в офанзива постоянно можем да нараним противника и да вкарваме голове. За нас като тим е значимо да се пазиме на равнище, а това включва всички - от вратаря до нападателя ".

Хендерсън неотдавна подписа нов контракт с мърсисадци. Той е капитан на отбора от 2015 година след напускането на Джерард, само че споделя, че в съблекалнята има няколко водачи. " Аз поемам тази отговорност, доколкото мога, само че ние имаме една група играчи, които са водачи в съблекалнята. Важно е за един тим да има четирима, петима или повече водещи фигури, тъй като всичко е наред, когато нещата са добре, само че когато не се развиват добре, тогава има потребност от тях ", показа той.

Джордан разяснява и идното дерби с Тотнъм: " Шпорите " са приказен тим със страховит управител. Имали сме тежки мачове с тях и със сигурен, че този няма да е друг. Ще е огромно предизвикателство. Надявам се, че ще отидем там, ще създадем огромен мач и ще си тръгнем с победа ". Премиър лийг 5 кръг, събота 15 септември  Тотнъм 14:30предстои  Ливърпул
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР