Капалъ чарши, една от най-значимите исторически забележителности в Истанбул, е

...
Капалъ чарши, една от най-значимите исторически забележителности в Истанбул, е
Коментари Харесай

Над Капалъ чарши е надвиснала опасност от пожар

Капалъ чарши, една от най-значимите исторически забележителности в Истанбул, е изправен пред заплахата от пожар заради несъответстващи и нуждаещи се от решение инфраструктурни проблеми, изключително с електрически кабели, предизвести специалист.

" В историческите структури рискът от пожар е проблем, на който би трябвало да се обърне внимание. Тъй като може да аргументи огромни вреди на исторически здания, вземането на защитни ограничения против пожари е от решаващо значение ", сподели специалистът Левент Яса, пред.
 На
На " Капалъ чарши ": 1,8 милиона евро за 9 кв. метра

Най-известният базар в Истанбул е като магнит за туристите и техните пари

Напомняйки, че напъните за възобновяване на Капалъ чарши не престават повече от две години, Яса означи, че покривът е изцяло ремонтиран и каналите за отпадни води и чиста вода са сменени, само че остава заплахата от електрическите кабели, които могат да влязат в контакт с разнообразни материали.

" Електрическите кабели в историческите здания би трябвало да бъдат затворени в стоманени тръби. Освен това съставените елементи би трябвало да бъдат съответно покрити със защитни материали, с цел да се предотвратят всевъзможни благоприятни условия от пожари ", изясни Яса.
 Снимка 637321
Източник:

По думите му е належащо локалната противопожарна работа да подсигурява, че тези интервенции могат да бъдат осъществени, без да се навреди на главната конструкция на историческата постройка или на скъпите творби на изкуството и сходни предмети вътре.

В отговор на предизвестията управлението на Капалъ чарши разяснява, че снопове кабели се намират единствено в избрани зони на базара, добавяйки, че те ще бъдат проведени като част от настоящите реставрационни работи.
 Водата на Истанбул свършва?
Водата на Истанбул свършва?

Търсят се нови водоизточници, измежду които би могла да бъде и река Резовска.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР