Канцлерът Олаф Шолц, който се стреми да намали броя на

...
Канцлерът Олаф Шолц, който се стреми да намали броя на
Коментари Харесай

Шолц постигна съгласие за по-строга миграционна политика

Канцлерът Олаф Шолц, който се стреми да понижи броя на търсещите леговище и да спре възходящата поддръжка за крайната десница, се споразумя за по-строга миграционна политика и ново финансиране за бежанците с ръководителите на 16-те немски провинции, след часове на договаряния рано във вторник, предава Ройтерс.

През последните седмици държавното управление на Шолц договори ограничения за улеснение на депортирането на мигранти и за преобразяване на страната в по-малко привлекателна дестинация преди всичко, в внезапен контрастност с възприеманата от Берлин политика на отворени порти при някогашния канцлер Ангела Меркел.

Срещата имаше за цел да завоюва поддръжката на водачи на провинции за сходни дейности и да отговори на недоволствата на локалните управляващи, че публичната хазна и инфраструктурата са претрупани.

В резултат на това държавното управление на Шолц се съгласи да заплати на провинциите и общините по 7500 евро на емигрант от идната година, както и да направи предплатено заплащане от 1,75 милиарда евро през първата половина на 2024 година

Лидерът на централната провинция Хесен дефинира общия размер на помощта на 3,5 милиарда евро.

Властите също по този начин са решени да спестят към 1 милиард евро посредством понижаване на компенсациите за търсещите леговище, да вземем за пример посредством удвояване на времето, до момента в който получат цялостни обществени помощи.

" Нашата обща цел е да отблъснем противозаконната миграция ", сподели Шолц, откакто разказа съглашението като " исторически миг ".

Федералното държавно управление също по този начин се съгласи да изследва дали процедурите за леговище могат да се правят отвън Европейския съюз, макар че Шолц изрази песимизъм дали това е конституционно допустимо и дали страните биха се съгласили с това.

Загрижеността по отношение на миграцията се усили, защото броят на искащите леговище се усили, подхранен в допълнение от един милион украински бежанци, които дойдоха в страната, откакто Русия стартира войната си през февруари предходната година.

Около 230 000 души са поискали леговище в Германия през първите девет месеца на тази година, повече в сравнение с през цялата 2022 година.

Крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ", която в този момент е на второ място в националните социологически изследвания, изпреварвайки и трите партии в лявоцентристката коалиция на Шолц, беше първата партия, която се възползва от опасенията за миграцията.

Лявоцентристкият кабинет на Шолц предишния месец одобри закон, за да улесни управляващите да депортират членове на незаконни сдружения и да претърсват домовете на мигрантите, с цел да открият самоличността им.

Неговото държавно управление също по този начин се споразумя за промени в съществуващите правила, за да разреши на търсещите леговище по-бързо да стартират работа и да санкционира трафикантите на хора с по-дълги присъди затвор.

Броят на хората, поискали леговище в 27-членния Европейски Съюз, се е нараснал с 38% от 2019 година до близо един милион предходната година. Това е покрай рекордните равнища от 2015 година и 2016 година, съгласно данни на Агенцията на Европейски Съюз за убежището. С 30% е скачил и броят на депортираните.

Една четвърт от всички поръчки за убежище са направени в Германия, което я прави една от страните с най-голям % заявки на глава от популацията. Тази година те са скочили с към 80 %.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР