Канцлерът на Германия Олаф Шолц призова в новогодишната си реч

...
Канцлерът на Германия Олаф Шолц призова в новогодишната си реч
Коментари Харесай

Шолц оптимист за 2024 г., въпреки глобалните предизвикателства

Канцлерът на Германия Олаф Шолц прикани в новогодишната си тирада гражданите на страната си да не губят убеденост в бъдещето, до момента в който се приспособяват към свят, преживяващ голям брой рецесии и изменящ се с все по-бързи темпове, оповестява АП.

" Толкова доста страдание; толкоз клане. Нашият свят стана по-неспокойно и по-сурово място. Променя се с съвсем спираща дъха скорост ", сподели Шолц в авансово записаната тирада, която ще бъде излъчена в неделя.

Шолц засегна в изказването си  по-важните интернационалните рецесии, белязали отиващата си 2023 година. Сред тях са продължаващата война на Русия против Украйна, произлизащото от това повишаване на цените на силата, страданието по време на пандемията от ковид и офанзивата на " Хамас ", която провокира военната атака на Израел в Газа.

" Резултатът е, че ние също би трябвало да се променим, сподели той. Това е обезпокоително нещо за доста от нас. У някои това също провокира неодобрение. Приемам това драговолно. Но знам и това: ние в Германия ще го преодолеем. "

Канцлерът уточни, че макар безпокойството преди година, германците не са останали без отопление предходната зима , откакто Русия прекъсна множеството си доставки на природен газ за Европа.
 Олаф Шолц има вяра, че рецесията с бюджета ще бъде преодоляна
Олаф Шолц има вяра, че рецесията с бюджета ще бъде преодоляна

Преговорите с съдружните сътрудници не престават

" Нещата се развиха по различен метод. Инфлацията е намаляла. Заплатите и пенсиите порастват. Нашите газови складове са цялостни до горе за зимата ", сподели той, изразявайки убеденост в политиката на своето многопартийно съдружно държавно управление.

Германското държавно управление, ръководено от Шолц, стана известно с вътрешни битки по време на две години на власт и означи спад в рейтингите си в социологическите изследвания. Икономиката на Германия също не се показва добре, само че все пак канцлерът се опита да нарисува позитивна картина за идната година.

Много фамилии ще би трябвало да заплащат по-малко налози и държавното управление възнамерява да вкара едно от тях в болната транспортна инфраструктура и чиста сила на страната, сподели той.

" Кой ще ръководи, в случай че не вие в Германия? " - това е нещо, което слушам от доста хора към нас в Европа и останалия свят, сподели Шолц. И има нещо правилно в това. Повече дами и мъже имат работа в Германия през днешния ден, в сравнение с когато и да било в предишното. "
 Шолц прикани насилието в Израел да не обгръща и района
Шолц прикани насилието в Израел да не обгръща и района

Шолц означи, че ще организира полемика с други водачи

Шолц акцентира и смисъла на Европейския съюз, изключително по време на рецесия.

" Нашата мощ е в Европейския съюз. Когато Европейски Съюз показва обединен фронт, той приказва от името на повече от 400 милиона души. В свят от 8 милиарда, който скоро ще бъде 10 милиарда души, това е същинско преимущество ", сподели той.

Въпреки това канцлерът даде да се разбере, че Германия се нуждае от работата на целия си народ, с цел да изведе страната напред.

" Нашата мощ е и в осъзнаването, че всеки един от нас е необходим на нашата страна - най-хубавият откривател и болногледачът, служителят на реда и водачът, пенсионерът и младият стажант, сподели той. Ако се отнасяме един към различен в този дух на почитание, тогава не би трябвало да се опасяваме за бъдещето, сподели Шолц. Тогава 2024 година ще бъде добра година за нашата страна, даже в случай че някои неща в действителност се развият по друг метод от метода, по който си ги представяме през днешния ден, в навечерието на тази нова година. "
 Шолц: Путин би трябвало да се изтегли от Украйна
Шолц: Путин би трябвало да се изтегли от Украйна

Германия и Италия ще продължат да поддържат Киев толкоз дълго, колкото е необходимо
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР