Канцлерът на Германия Олаф Шолц отхвърли критиките, че Берлин не

...
Канцлерът на Германия Олаф Шолц отхвърли критиките, че Берлин не
Коментари Харесай

Германците бесни на канцлера, Шолц няма качества за политик

Канцлерът на Германия Олаф Шолц отхвърли рецензиите, че Берлин не демонстрира водачество в напъните на Запада за доставяне на Украйна с тежко въоръжение за отбиване на съветското настъпление. Той сподели, че избира да демонстрира нерешителност, в сравнение с да взема прибързани решения, съобщи Ройтерс.

Шолц е подложен на напън в Германия и чужбина да достави тежки оръжия на Украйна и да поддържа неотложно ембарго на Европейския съюз върху съветския енергиен експорт.

" Вземам своите решения бързо и съгласно нашите сътрудници ", съобщи канцлерът в изявление за немския неделен в. " Билд ам зонтаг ", като означи, че се отнася скептично към предприемането на прибързани и некоординирани дейности.

Германия промени своята позиция, одобрявайки в края на април доставка на самоходни противовъздушни установки " Гепард " за Украйна. Социологически данни демонстрираха, че тази стъпка е подкрепяна от 55% от германците, съгласно които страната им би трябвало да доставя Украйна с такива оръжия.

Този ход обаче не оказа помощ за смяна на публичните усещания, съгласно които Шолц е обсъждан като колеблив и без нужните лидерски качества политик. Анкета, оповестена от " Билд ам зонтаг ", сподели, че 54% от германците са неудовлетворени от метода на канцлера към рецесията. Според допитването утвърждение на канцлера е паднало до 32%.

Шолц сподели в изявлението, че при вземането на решения не счита да се преценява с рейтинги. " Анкетите могат да се употребяват за сведение, само че не може дейностите ти да зависят от тях. Особено по въпросите на войната и мира това може да бъде извънредно рисково ", съобщи той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР