Канцлерът на Германия Олаф Шолц е един от най-пазените политици

...
Канцлерът на Германия Олаф Шолц е един от най-пазените политици
Коментари Харесай

Олаф Шолц се появи с превръзка на окото след лошо падане


Канцлерът на Германия Олаф Шолц е един от най-пазените политици в света, само че даже защитата му не съумя да предотврати безразсъден случай по време на джогинг, довел до съществени провали по лицето. 65-годишният Шолц беше заставен да анулира обществените си изяви през уикенда след неприятно рухване. В понеделник той реши да се пошегува със себе си в обществените мрежи, като пусна своя фотография с превръзка на окото и коментар: " Нямам търпения да видя meme-тата ". Дясната страна на лицето му е с забележим оток, има и охлузвания от челото до брадичката.

" Изглежда по-зле, в сравнение с е в реалност " , твърди Шолц и благодари на хората за благопожеланията.

Spiegel цитират уеб страницата на Социалдемократическата партия, съгласно който канцлерът обича да бяга колкото може по-често и спортува към 3 пъти на седмица дружно със брачната половинка си Брита.

Падането провали най-малко три планувани пътувания на Олаф Шолц през уикенда - в това число предизборна обиколка в Хесе, където следва изборът на ново районно заседание на 8 октомври.

Сега той е решил да възобнови обществените си изяви, като се чака на 5 септември да участва на откриването на автомобилното ревю в Мюнхен.

В сряда е планувана тирада пред Бундестага, а в края на седмицата му следва да замине за Ню Делхи, където ще се организира срещата на върха на Г20.

Инцидентът се случва на фона на поредност от неприятни вести за немската стопанска система и гафа с проваленото пътешестване на външния министър Аналена Бербок до Австралия поради техническите недостатъци на един от държавните самолети.

Преди седмици The Economist излезе с корица, на която назовава Германия " болния човек в Европа " - прякор от 90-те години, който още веднъж се появи на дневен ред.



 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР