Канцлерът на Германия Ангела Меркел заявила пред лидерите на ЕС,

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел заявила пред лидерите на ЕС,
Коментари Харесай

Неизбежно е ново отлагане на Брекзит, ако сделката не мине в Лондон, призна Меркел

Канцлерът на Германия Ангела Меркел декларирала пред водачите на Европейски Съюз, че е неизбежно ново отсрочване на Брекзит , в случай че английските депутати отхвърлят договорката на Борис Джонсън, написа " Гардиън ".

По време на диалози на срещата на върха на Европейски Съюз за Брекзит немският канцлер е споделил пред сътрудниците си, че не могат да се преструват, че няма да предложат ново отсрочване на Англия , в случай че бъде отправена молба, съгласно източник, осведомен с полемиката.
 Англия и Европейски Съюз се споразумяха за Брекзит онлайн
Англия и Европейски Съюз се споразумяха за Брекзит

Където има воля, има и съглашение - имаме съглашение, удостовери ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер

Меркел е определила Брекзит като исторически въпрос , който тежи на Европейски Съюз и е подчертала, че водачите имат отговорност да не гонят Англия , в случай че Лондон изиска ново отсрочване.

Нейният коментар е в несъгласие с общественото изявление на Жан-Клод Юнкер, който изключи ново отсрочване на Брекзит.

Въпреки че Юнкер няма право на несъгласие, той разгласи: " Ако имаме договорка, имаме съглашение и нямаме потребност от отсрочване " .

Но фактически позициите на Юнкер и Меркел са доста по-близки. Юнкер, който преди поддържаше огромно отсрочване на Брекзит, е декларирал пред евролидерите, че диалозите за ново отсрочване не са потребни.

Разговорите се организираха в четвъртък, малко преди евролидерите да разгласят, че единомислещо поддържат новата договорка.

Меркел също споделила на Джонсън да не декларира пред английското общество, че евролидерите изключват отсрочване.

По време на 25-минутна среща с евролидерите английският министър председател е изразил убеденост, че може да прокара договорката в Народното събрание на гласуването в събота.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР