Канцлерът на Германия Ангела Меркел събра новия си кабинет на

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел събра новия си кабинет на
Коментари Харесай

Меркел организира двудневен политически лагер на кабинета

Канцлерът на Германия Ангела Меркел събра новия си кабинет на двудневен политически лагер , с цел да подхрани отборен дух измежду някои министри, които месец след встъпването си в служба влязоха в пререкания, осведоми " Ройтерс ".

Къкрещата неприязън сред съдружните сътрудници - консерваторите на Меркел и Германската социалдемократическа партия, увря през уикенда поради спор, поставяйки завършек на " медения интервал " на съдружниците.

 Снимка 349967
Източник:

Двете групи се договориха да удължат Голямата коалиция, която е на власт от 2013 година, с цел да избегнат предварителни избори. Те реализираха малко от встъпването в служба на новия кабинет през предишния месец.

Меркел употребява срещата в двореца Мезеберг - формалната резиденция на канцлера отвън Берлин, в опит да се прекратят препирните в кабинета и да се подхващат промени преди лятната почивка.

Транспортният министър на Германия Андреас Шойер съобщи, че министрите градивно са почнали диалозите през днешния ден.

" Искаме да използваме този политически лагер в Месеберг дружно да намерим решения през идващите месеци, с цел да дадем явен сигнал, че Голямата коалиция, с това държавно управление, желае триумф за Германия ", сподели той пред публицисти.

 Снимка 349964
Източник:

Преди срещата Андреа Налес, която се чака да поеме управлението на Германската социалдемократическа партия по-късно този месец, притисна Меркел да даде начало на работата на държавното управление.

Натискът е върху двата лагера. В съдружното съглашение има уговорка, която планува обзор на работата на държавното управление на всеки две години. Всяка от партиите има опция да напусне алианса, в случай че не е удовлетворена от работата на обединението.

Социологическо изследване на Infratest Dimap за ARD от четвъртък демонстрира, че единствено 32 на 100 от интервюираните са щастливи с държавното управление.

Ситуацията на държавното управление е усложнена от локалните избори в Бавария през октомври, защото има опасения, че Християнсоциалният съюз може да изгуби болшинството си за сметка на крайнодесните.

Към днешната среща също ще се причислят генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер - Меркел демонстрира какъв брой е значимо най-голямата страна в Европейски Съюз да има устойчиво държавно управление.

 Снимка 349969
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР