Канцлерът на Германия Ангела Меркел призова днес всеки в ЕС

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел призова днес всеки в ЕС
Коментари Харесай

Меркел: Всеки в ЕС да се постави на мястото на другия, за да има съгласие

Канцлерът на Германия Ангела Меркел прикани през днешния ден всеки в Европейски Съюз да се сложи на мястото на другия, с цел да се реализира единодушие. Тя насочи този апел в послание пред Европейския парламент във връзка немското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Досега Европа е преодолявала рецесиите със единодушие по главните въпроси, добави Меркел. Правилата са идентични за всички и това би трябвало да осигурим посредством Европейски Съюз, демокрацията има потребност от истина и бистрота, уточни немският канцлер. По нейните думи Европа би трябвало да бъде обективна, с цел да не намират път думите против Европейски Съюз.

Меркел, представена от Българска телеграфна агенция, изрази вяра до лятната почивка да се реализира решение в разногласията за идващия европейски бюджет, в случай че всеки направи отстъпки. По нейните думи е належащо Европейски Съюз да стартира договаряния за присъединение с Албания и Македония, и да се приготви за неуспех на договарянията с Англия. Тя настоя за открит разговор с Пекин, въпреки да регистрира разлики във вижданията по въпросите за човешките права и върховенството на закона.

Светът е изправен пред промени със скоростта на светлината, с пандемията от Ковид-19 пред Европейски Съюз изникна най-голямото предизвикателство от неговото основаване, 100 000 души починаха в Европа. Трябва да почетем паметта на починалите, би трябвало да възстановим стопанската система. Милиони изгубиха работата си, тревожат се за здравето си, опасяват се за домовете си, регистрира Меркел.

По нейните думи европейците са платили висока цена с нуждата правата им да бъдат лимитирани като мярка против разпространяването на новата заразна болест. Правата на жителите са измежду главните европейски полезности, пандемията не е опрощение за задраскване на главните демократични правила, добави тя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР