Канцлерът на Германия Ангела Меркел иска следващият председател на Европейската

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел иска следващият председател на Европейската
Коментари Харесай

Меркел иска следващият шеф на ЕК да е германец

Канцлерът на Германия Ангела Меркел желае идващият ръководител на Европейската комисия да е немец, оповестява локална медия, представена от Агенция Франс Прес.

Според организацията Берлин явно е отдръпнал настояването си Европейската централна банка (ЕЦБ) да се поеме от немец.

" Най-важният приоритет за Меркел повече не е ЕЦБ, а Европейската комисия ", написа бизнес всекидневникът " Ханделсблат ".

Изданието отбелязва, че немският водач преглежда Комисията като повече политически уместна в съпоставяне със същата роля в ЕЦБ.

Кандидатът за централната банка е актуалният шеф на " Бундесбанк " Йенс Вайдман. Смята се, че той е понижил възможностите си за топ поста с многократните си рецензии по адрес на ЕЦБ. Той е неприкрит критик на настоящия началник на банката Марио Драги поради валутната политика при разрешаването на икономическите рецесии в Южна Европа.

Няколко основни поста в евроинституциите ще останат вакантни през 2019 година, в това число и позицията на ръководител на Европейската комисия, която се заема от Жан-Клод Юнкер.

През последните седмици името на основния договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние се спряга за поста на Европейска комисия.

" Ханделсблат " написа още, че Берлин преглежда няколко кандидатури, в това число на икономическия министър Петер Алтмайер и на военния министър Урсула фон дер Лайен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР