Канцлерът на Германия Ангела Меркел иска разработването на план за

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел иска разработването на план за
Коментари Харесай

Меркел предлага план в три стъпки за облекчаване на мерките в Германия

Канцлерът на Германия Ангела Меркел желае създаването на проект за последователното повдигане на рестриктивните мерки в страната поради ковид, което да е обвързано със засилено тестване. Тя е изразила това свое предпочитание на среща с управлението на своята Християндемократическа партия (ХДС), описаха двама участници в срещата, представени от Ройтерс. 

Според Меркел отварянето на част от обществото би трябвало да стане на три стадия: първо, увеличение на оптималния брой персонални контакти, последвано от отварянето на учебните заведения и техникумите и най-после на спортните прояви, заведенията за хранене и културните обекти. Тя обаче е подчертала, че стъпките за повдигане на рестриктивните мерки не би трябвало да водят до следващо повишаване на броя на инфектираните от новите разновидности на вируса.

Във вторник Хелге Браун, шеф на канцеларията на Меркел, ще събере работна група, която да предложи идея на федералното държавно управление за срещата с министър председателите на провинциите, нарочена за март, споделиха източниците, представени от Българска телеграфна агенция.

Не срещата на управлението на ХДС здравният министър Йенс Шпан е споделил, че желае да стартира имунизация на практикуващите фамилни лекари, ако седмично бъдат доставяни от 3 до 5 милиона дози. Заради проблеми с производството и отсрочване на доставки имунизационната акция в Германия върви постепенно. До през вчерашния ден едвам 3,3 милиона поданици на страната са получили най-малко една доза, което съставлява 4% от популацията.

В Германия работят засилени ограничавания против разпространението на ковид, което ще продължи до 7 март. Но през днешния ден бяха отворени отначало началните учебни заведения и детските градини в 10 немски провинции, а идната седмица се планува да проработят фризьорските салони. 

" Училищата би трябвало да употребяват всички налични средства, с цел да предотвратят разпространяването на болестта ", съобщи за немската организация ДПА министърът на образованието Аня Карличек. 

По данни на Германския институт за надзор на болесттите, през вчерашния ден има 4369 нови случаи на болест и 62 умряли, предава Българска телеграфна агенция. Профсъюзите в образованието приканиха учителите и работещите в детските градини да бъдат сложени в имунизационна група с по-висок приоритет - концепция, която представители на държавното управление споделиха, че ще обмислят.  

В Англия също вървят към последователно разхлабване на ограниченията. Училищата там ще отворят още веднъж порти на 8 март, а две фамилии (или шестима души) ще могат да се събират навън след 29 март. Новината заяви английският министър, отговарящ за всеобщата имунизация, Надим Захауи, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция. 

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи през днешния ден, че приоритет за държавното управление му е връщането на децата в учебно заведение при внимателно облекчение на рестрикциите поради COVID-19.  

" Днес ще очертая пътна карта за внимателното ни излизане от локдауна. Наша първа задача постоянно е бил връщането на децата в учебно заведение, което знаем, че е основно за образованието и благополучието им. Ще дадем преимущество също на пътищата за безвредно събиране на хората с околните им ", написа той в Туитър.

Очаква се Борис Джонсън да показа през днешния ден проект за излизане на Англия от локдауна. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР