Канцлерът на Федералната република ще посети град Кемниц след смъртоносното

...
Канцлерът на Федералната република ще посети град Кемниц след смъртоносното
Коментари Харесай

Ангела Меркел ще посети Кемниц след убийството

Канцлерът на Федералната република ще посети град Кемниц след смъртоносното пронизване с нож на немец там и последвалите дясноекстремистки демонстрации. Междувременно полицията търси трети обвинен за убийството. По бързата процедура ще бъдат съдени двама, които са показвали неразрешения хитлеристки привет. Според вътрешния министър на провинция Саксония, атмосферата в града остава напрегната.

Ангела Меркел заобикаля алегорични визити, които не вземат решение съответен проблем. Това, че тези дни тя пропусна да отиде в Кемниц, се регистрира като неточност. Все още не е оповестена дата за визитата ѝ, само че се чака чак през октомври. Темата обаче я преследва и през днешния ден на срещата в Берлин с чешкия министър председател.
Ангела Меркел, канцлер на Германия: Реакцията ми е, че там видяхме неща, които ясно подчертаха омразата и преследването на почтени хора. От това се дистанцираме. Така всичко по този въпрос е казано.
Дяснопопулистката " Алтернатива за Германия " незабавно разпозна политическия капитал по улиците на Кемниц. В допитвания предходната седмица тя даже се изравни по резултат със социалдемократите. Въпреки това болшинството от германците упорстват партията да бъде следена от специфичните служби.
Ларс Херман, народен представител в Бундестага от " Алтернатива за Германия ": Алтернатива за Германия е демократична партия, която твърдо стои върху фундамента на Конституцията.
Впечатлението, че федералното държавно управление отстъпи позиции на десните и крайнодесните остава. В избрани среди това може да бъде разчетено като поощряване.
 Германската полиция търси трети обвинен за убийството в Кемниц Германската полиция търси трети обвинен за убийството в Кемниц
Германската полиция издрирва трети обвинен за убийството на немец в град Кемниц, което разпали вълна от антиимигрантски настроения. 35-годишният...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР