Канцлерът Ангела Меркел смята, че Доналд Тръмп трябва да бъде

...
Канцлерът Ангела Меркел смята, че Доналд Тръмп трябва да бъде
Коментари Харесай

Тръмп трябва да бъде уважаван като президент на САЩ, смята Меркел

Канцлерът Ангела Меркел счита, че Доналд Тръмп би трябвало да бъде уместно почитан за заемането от него служба президент на Съединени американски щати, даже в случай че двамата имат разлики по въпросите на политиката, оповестява Ройтерс.

Меркел, която води акция за четвърти мандат след национални избори на 24 септември, отхвърли да се поддаде на натиска на противниците си от Социалдемократическата партия (СДП). Те желаят да се опълчват на настояванията на Тръмп, членките на НАТО да усилят разноските си за защита.

Като ангажирана в атлантическия патк, тя акцентира силата на немските връзки със Съединените щати, даже когато има разлики в мненията във връзка с политиката.

" Ето президента на Съединените щати, каквито и да са разлики в мненията да има, знам, че той е спечелил сложни избори и не са му сервирани на сребърен поднос ", разяснява Меркел в изявление за бизнес всекидневника " Хенделсблат ".

" В последна сметка той завоюва изборите по американския изборен закон и това значи, че той е демократично определен и че на това лице би трябвало да бъде показано съответното почитание, без значение от това по какъв начин правя оценка неговите възгледи ", добави тя.

Нейният конкурент Мартин Шулц е доста по-критичен към Тръмп, като се обръща към президента на Съединени американски щати като " това безконтролно лице в Белия дом ".

 Тръмп се зарича да затвори държавното управление, само че да построи стената с Мексико
Тръмп се зарича да затвори държавното управление, само че да построи стената с Мексико

Пак атакува медиите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР