Канцлерът Ангела Меркел поздравя хората по случай празненствата за Деня

...
Канцлерът Ангела Меркел поздравя хората по случай празненствата за Деня
Коментари Харесай

27 години след обединението: две трети от германците смятат, че има устойчиво разделение Изток - Запад

Канцлерът Ангела Меркел поздравя хората по случай празненствата за Деня на немското обединяване

Още по тематиката
Трудно ръководство за Меркел и дребен късмет за огромни промени в Европейски Съюз

Германските избори може да охладят упоритостите на Франция за засилена интеграция в еврозоната
25 сеп 2017
Германската промишленост приканва за бързо съставяне на коалиция

Тя желае устойчиво ръководство, разтревожена от възхода на " Алтернатива за Германия "
25 сеп 2017

,64.6% от интервюираните настояват, че в Германия има такова разделяне спрямо 22.9%, които споделят, че то е преодоляно.БВП на човек от популацията в източната част на Германия изостава с 27% от този в западната, а индустриалната работливост е по-ниска с 20%.Почти две трети от германците считат, че съществува стабилно разделяне сред жителите в някогашния комунистически Изток и Запада. Това демонстрират резултатите от ново изследване за в. Bild, направено двадесет и седем години след обединяването на Германия и разкриващо съществуването на " Берлинска стена в главите на хората ".

Според проучването, осъществено от социологическата организация INSA и представено от Reuters, 64.6% от интервюираните настояват, че в страната има такова разделяне, спрямо 22.9%, които споделят, че то е преодоляно. Резултатите са оповестени във връзка немския празник по случай обединяването и демонстрират, че 74% от жителите в някогашния Изток виждат " невидима преграда ", спрямо 62.3% от тези, които живеят в някогашната Западна Германия.

Удар по обичайните партии

Разделенията станаха по-ясни по време на изборите от 24 септември, при които гласоподавателите нанесоха удар по обичайните политически партии, до момента в който в същото време крайнодясната " Алтернатива за Германия " означи напредък. Подкрепата за групировката и нейната платформа, агитираща " да си вземем назад страната ", беше изключително мощна в Източна Германия, подклаждана от гнева по отношение на решението на канцлера Ангела Меркел да отвори страната за милион най-вече мюсюлмански имигранти през 2015 година

Малу Драйер, която е социалдемократ и министър председател на западната провинция Райнланд-Пфалц, споделя, че изборните резултатите са " сигнален сигнал " за огромните партии по отношение на продължаващите и нерешени проблеми на източногерманците. " Подценихме това какъв брой тъкмо напън за смяна понесоха източногерманците и какъв брой тъкмо те трябваше да реализират, с цел да се трансформира обединяването в действителност. Обединението не оказа въздействие върху всекидневието на множеството западногерманци ", показва Драйер пред Bayrischer Rundfunk.

Регионални трендове

Специалната пълномощничка на немското държавно управление за източните провинции - Ирис Глайке, твърди, че безработицата понижава и междинният приход в района внезапно се усилва след обединяването, само че спадът на популацията остава проблем. Глайке добавя, че демографските промени единствено укрепват районните трендове, като Брутният вътрешен продукт на човек от популацията изостава зад този на Запад с 27%, а индустриалната работливост изостава с 20%.

Тя приканва за повече старания, с цел да се подсигуряват базовите услуги на Изток и да се противостои на възхода на крайнодесния екстремизъм. " Там, където държавното управление към този момент не участва, вакуумът се запълва от тези, които не мислят нищо положително ", разяснява Глайке.

Същевременно немското държавно управление разгласи нов план, който ще изследва какъв брой нацисти са могли да продължат да работят след Втората международна война в източногерманските институции, свързани с образованието и проучванията.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР