Канцерогенните вещества, образувани от дима и изгарянето на мазнини при

...
Канцерогенните вещества, образувани от дима и изгарянето на мазнини при
Коментари Харесай

Лекар: Печеното на жар месо крие рискове за здравето

Канцерогенните субстанции, формирани от дима и изгарянето на мазнини при печенето на месо на въглища , могат да причинят развиване на тумори, споделя доктор Сергей Хомяков , основен доктор в частната клиника „ Инвитро ” в Москва.

" Ако печете месо на открит огън, частите са изложени на канцерогени от дима , в това число такива, които се получават при изгарянето на мазнините, капещи върху нажежените въглени. Канцерогените при продължителна или многократна експозиция могат да причинят развиване на тумори. Препоръчително е да употребявате дърва за огрев, а не въглища, и да палите огъня, без да употребявате специфични смеси, съдържащи бензин - по този начин ще намалите количеството канцерогенен пушек или сажди ", споделя специалистът.

Най-важният фактор при приготвянето на шашлик е вярно изпеченото месо . Хомяков поучава не препичаме месото: в коричката се образуват токсични въглехидрати.

" От друга страна недопеченото месо може да съдържа паразити, които предизвикват инфекции като саркоцистоза, трихинелоза, токсоплазмоза, тениаза, тениаринхоза, ехинококоза ", споделя специалистът.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР