КАНСАС СИТИ, Мисури (АП) — Мъжът, обвинен в стрелбата по

...
КАНСАС СИТИ, Мисури (АП) — Мъжът, обвинен в стрелбата по
Коментари Харесай

Може ли законът на Мисури „да стоиш на земята“ да се приложи за стрелците от празнуването на Супербоул?

КАНСАС СИТИ, Мисури (АП) — Мъжът, упрекнат в стрелбата по време на митинга на Канзас Сити Чийфс за Супербоул, сподели на управляващите, че почувствал се заплашен, до момента в който втори мъж сподели, че е дръпнал спусъка, тъй като някой е стрелял по него, съгласно правосъдните документи.

Експерти споделят, че макар че стрелбата остави един инцидентен минувач погубен и към две дузини души бяха ранени, 23-годишната Линдъл Мейс и 18-годишният Доминик Милър може да имат положителни причини за самоотбрана посредством щатския закон за „ отстояване на позицията “.

Мисури е измежду повече от 30 щата, които са приели някаква версия на законите за отстояване на позицията през последните две десетилетия, сподели Робърт Спицър, почетен професор по политически науки в Държавен университет в Ню Йорк, Кортланд, чиито проучвания се концентрират върху политиката и политиката за оръжията. Докато по-ранните закони позволяваха на хората да употребяват мощ, с цел да се защитят в домовете си, стойте на земята дава още по-широки права за самоза...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР