Кандидатите за президент и вицепрезидент на ДПС - Мустафа Карадайъ

...
Кандидатите за президент и вицепрезидент на ДПС - Мустафа Карадайъ
Коментари Харесай

Карадайъ посочи капаните пред бизнеса

Кандидатите за президент и вицепрезидент на Движение за права и свободи - Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова, се срещнаха с бизнесмени в Русе.

Огромен бе ползата на предприемачите, които задаваха въпроси от това по кое време ще стартираме да получаваме пари от Плана за възобновяване, през това кои браншове ще са най-губещи от Зелената европейска договорка, до това по кое време най-сетне ще има постоянно държавно управление и какви са целите на президентската двойка във връзка с болните тематики за бизнеса – липса на фрагменти и страгетия за развиване на структуроопределящите браншове.

Нямаме изясненост нито какво се случва с оперативните стратегии, нито с Плана за възобновяване и резистентност. Не знаем дали да влагаме наши средства или да чакаме парите от Европа, обявиха представители на бизнеса.

Искра Михайлова им отговори, че няма по какъв начин да получим утвърждение на Плана до края на годината. Стандартната процедура е, че той престоява в Европейския съвет най-малко три месеца, през което време страните-членки се срещат с него, а по-късно би трябвало софтуерно време, с цел да се изкаже Европейската комисия, съобщи Михайлова. Тя сподели, че не е оптимист и счита, че в последна сметка Планът ще бъде върнат точно поради частта, обвързвана с енергетиката.

Ако имаме признат План за възобновяване, пари може да се чакат във втората половина на идната година. Авансови заплащания обаче няма да се получат, а ще има възобновяване, добави тя.

От срещата ни с еврокомисаря по енергетиката, която организирахме с госпожа Михайлова в Брюксел стана ясно, че висят както оперативните стратегии, по този начин и Планът за възобновяване, съобщи Мустафа Карадайъ.

Той изясни и аргументите Планът да е под въпрос, а оперативните стратегии да се бавят:

„ Не сме подготвени за идващия действен интервал, тъй като Движение за права и свободи не взе участие във властта. Нека ви напомня, че ние от Движение за права и свободи договорихме първия програмен интервал незабавно след влизането си в Европейски Съюз. Тогава бяхме във властта. Вторият програмен интервал отново ние го договорихме. Спомняте ли си по кое време стана това – през 2013 година ", напомни Карадайъ. " Когато влязохме в министерствата, нямаше нищо написано, само че наваксахме. Сега обаче е още по-плачевна равносметката в края на първата година от третия действен интервал – стратегиите ни са на равнище 0. ".

" Още при изработването на Плана, методът бе неверен. Още при започване на разискване ние предложихме да се съберат специалистите, които работят по оперативните стратегии, тъй че да внесем и едното, и другото. В края на 44-тото Народно заседание ние от Движение за права и свободи направихме доста срещи с браншови организации. От това обаче което бяхме изработили като рамка, нищо не остана “, добави Карадайъ.

И до момента в който другите страни си имат тактиките, вървят им стратегиите, гледат си интереса, ние не си пишем домашното, а се вършим на шмекери. Мислим си, че ще излъжем някого, само че лъжем единствено себе си и изоставаме. Докато новите технологии предпоставят нови специалности, ние още нямаме концепция какво ще вършим с тези, от които към този момент няма да има потребност. И в образованието схемата – парите следват ученика и студента си продължава, вместо то бъде ориентирано напълно към родната стопанска система. Ето до тогава, ние ще продължим да произвеждаме безработни висшисти, а бизнесът няма да има фрагменти, сподели още той.

Карадайъ акцентира, че не е правилно, че президентската институция е с орязани пълномощия. През тази институция има всички благоприятни условия да се работи с научната общественост, с представителите на бизнес организациите, да се предизвикат решения, както от изпълнителната и от законодателната власт, които да градят национални цели и цели.

Светът е пред нова гражданска война – зелената, а в България Зеленият пакт се неглижира още през цялото време, още от времето на Борисов, добави Михайлова.

Тя напомни, че още на 14 юли е признат новият пакет законодателство, който би трябвало да се ползва във всяка страна. Той планува промени в законите, касаещи развиването на превоза, строителството, ремонта на здания, земеделие, био многообразие, гори, морски аквакултури. Имаме ли обаче подготвеност да се включим в интернационалната търговия с излъчвания в земеделието и превоза? Наясно ли са кметовете по какъв начин могат да завоюват пари, тъй като гълтам излъчвания, попита Михайлова. Не, тъй като европейските специалисти даже не могат да се видят с тях – кметовете цяла година вършат избори, съобщи Михайлова.

Тя бе безапелационна, че до момента в който нямаме постоянно държавно управление, ще останем без стратегически проект за България и ще стоим на дъното на Европа, до момента в който другите си създават артикули с висока добавена стойност за идващото потомство.

Михайлова даде и прогноза какви ще са измененията в обособените браншове и какви ще са целите им поради Зеления европейски пакт.

Според нея строителството като бранш може да е най-засегнато, само че в това време може и доста да завоюва. В този бранш тя подчертава върху строителните материали на бъдещето, реновиране на постройките с интернационалните търгове за излъчвания и потреблението на нови технологии. За текстилната индустрия сподели, че би трябвало да се гледа към кръговата стопанска система, тъй като бъдещето на бранша е във вторичната приложимост на материалите. Даде образец, че в Европа към този момент се употребява текстил при изолираност на здания.

В земеделието подчертава върху био земеделието, като предложи сдружаване на субекти в търсене на огромни пазари.

Препоръча на дребните и междинни компании са станат енергийно самостоятелни като употребяват всевъзможен тип сила.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР