Кандидатите често се сблъскват с ограничението на думите, когато пишат

...
Кандидатите често се сблъскват с ограничението на думите, когато пишат
Коментари Харесай

5 начина за намаляване на думите в кандидатурите за работа

Кандидатите постоянно се сблъскват с ограничаването на думите, когато пишат молба за . Това значи, че всяка дума има значение, по тази причина внимавайте за ненужни, неуместни и непотребни думи.

Ето 5 метода да избегнете потреблението на повече думи, в сравнение с ви е належащо.

1. Използвайте мощни сказуеми

Глаголите отразяват подхванатите дейности. Използването на неразбираеми сказуеми освен пропилява думите, само че подценява вашия случай. „ Аз също съм приключил секретариатска работа за комитет “ може да бъде редактиран по този начин: „ Осигурих секретариатска поддръжка за комитет “.

2. Изтрийте „ наложително за “

Да казваш „ от мен се изисква “ да върша някои неща в работата си, губи думи. Ако дадена задача е част от вашата работа, не е нужно да казвате, че сте длъжна да я извършите. „ Като част от моята роля се изисква да повеждам протокол за комисията “ може да се редактира до: „ Аз повеждам протокол за комисията “.

3. Изтрийте „ належащо за “ и „ опция за “

Подобно на „ наложително “ тези думи нормално са непотребни. „ В моята роля би трябвало да ръководя ежедневното си натоварване и да дефинирам цели “ може да се редактира до: „ Аз всекидневно ръководя натоварването си и дефинирам цели “. „ Успях да провеждам среща с основни заинтригувани страни “ може да се редактира по този начин: „ Уредих среща с основни заинтригувани страни “.

По същия метод „ би трябвало “ и „ ще имам “ могат да бъдат отстранени. „ Трябва да коригирам отговорите си и по-късно да направя промени “ може да стане: „ Редактирам отговорите си и върша промени “.

4. Използвайте една дума за няколко

Когато преглеждате писането си, попитайте се дали изречение може да бъде написано с по -малко думи и въпреки всичко да резервира смисъла си. Изречението „ През последните три години бях помолен да обуча няколко групи личен състав “ може да бъде редактирано по този начин: „ Наскоро образовах няколко групи личен състав “. Изреченията „ Осъзнах, че присъединението към този екип е опция, от която би трябвало да извлека максимума, по тази причина се концентрирах съществено върху построяването на мрежата си. Това направи всяка среща късмет да опозная членовете на моя екип “може да се редактира до:„ Осъзнах, че присъединението към този екип е късмет да увелича оптимално работата си в мрежа, правейки ежедневни срещи опция за създаване на връзки “. Тези промени понижават 38 думи до 19.

5. Използвайте дейния глас

Пасивните фрази са по -дълги и по -малко ефикасни. Изречението „ Проектът е ръководен от екипа “ става с деен глас: „ Екипът ръководи плана “.

Източник:
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР