Кандидатът за президент проф. подкрепи решението на Централната избирателна комисия

...
Кандидатът за президент проф. подкрепи решението на Централната избирателна комисия
Коментари Харесай

Проф. Герджиков: Приветствам доблестта на ЦИК, която е отказала да бъде привикана от Румен Радев

 Кандидатът за президент проф. поддържа решението на Централната изборна комисия да отхвърли поканата на за среща за изборите. " Приветствам доблестта на ЦИК, която е отказала да бъде привиквана от господин Радев, точно с претекста, че е налице спор на ползи. На фона на здравната рецесия, която мина и в просветителна, с какво се занимава господин Радев? Събира институциите, които ще провеждат изборите. И преди съм питал - по какъв начин по този начин някой може да е по едно и също време президент и претендент за президент? Това не го ли слага в привилегировано състояние пред останалите претенденти?

И за какво останалите претенденти би трябвало да излязат в неплатен отпуск, явно с цел да не въздействат на мнението на сътрудниците си, а настоящият президент може да бъде всеки ден в новините, което е неразрешено за останалите претенденти, и да привиква институциите, които провеждат изборите? Не му ли е задоволително, че самото служебно държавно управление, което провежда изборите, е назначено и подчинено на него? “, съобщи проф. Герджиков на среща с гласоподаватели във Видин.

По мотив рецесията с ковид и зелените документи, претендентът за президент напомни казаното от него в Смолян на 21 октомври, че след недомислената заповед на здравния министър ще спрат работа цели браншове, в това число опазването на здравето, и няма да има кой да лекува хората. Проф. Герджиков уточни, че тази прогноза се е сбъднала още на идващия ден и вместо да са на работните си места, лекарите се е наложило да се редят на дълги опашки, с цел да си вършат проби.

" След това предсказах, че здравната рецесия ще прерасне в просветителна. За страдание и тази прогноза се сбъдва. Щест месеца бяха пропуснати, с цел да се подготвим за четвъртата вълна на епидемията. По време на разискването на актуализацията на бюджета преди месец и половина беше отхвърлено предлагането за спомагателни средства за тестване на учениците и студентите и за закупуване на въздухопречистватели за образователните пространства. Служебното държавно управление на господин Радев предложи нарастване на разходната част на бюджета с 1.8 милиарда, само че средства за тестванията на учениците не бяха утвърдени.

Сега научаваме от служебното държавно управление, че щадящите проби са опция да не се затварят учебните заведения и че финансовият министър ще търси средства да ги обезпечи. С други думи държавното управление, назначено от господин Радев, стартира едвам в този момент, когато просветителната рецесия настъпи, да схваща това, което наставнически и професионални организации желаеха още през август, и което редица европейски страни от дълго време проведоха “, разяснява проф. Герджиков.

Колкото до концепцията за въвеждане на зелен документ за учители, съгласно претендента за президент това ще стане причина за задълбочаване на просветителната рецесия, тъй като ще докара до затваряне на учебни заведения.

Проф. и Невяна Митева през днешния ден се срещнаха с жители на Видин. В програмата им е включено и посещаване на Монтана и Враца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР