Кандидатът за президент на Русия и действащ държавен глава Владимир

...
Кандидатът за президент на Русия и действащ държавен глава Владимир
Коментари Харесай

Владимир Путин печели пети мандат на президентските избори в Русия

Кандидатът за президент на Русия и настоящ държавен глава Владимир Путин води на тазгодишните президентски избори с 87,26 % от гласовете при обработени 60,01% от протоколите, предадоха локални медии, като се позоваха на данни, оповестени от Централната изборна комисия на Русия.

На второ място се класира претендентът на Комунистическата партия на Руската федерация Николай Харитонов, който е събрал 4,18% от гласовете, съгласно частичните резултати. Следват претендентът на партия „ Нови хора “ Владислав Даванков, който е получил 3,99%, и претендентът на Либерално-демократическата партия на Русия Леонид Слуцки с 3,12%.

„ Няма да приканвам да се гласоподава срещу него “, споделя един от кандидатите за поста

При тези резултати Владимир Путин обезпечено побеждава на изборите и няма да има втори тур. За победа на първи тур на президентските избори е належащо претендентът да получи над половината от гласовете на участвалите гласоподаватели. 

Путин печели с голяма преднина и изборите в районите на Донбас и Новорусия.

Донбас и Новорусия са райони на Украйна, където през 2022 година бяха създадени референдуми за анексирането им от Русия, наказани от западните страни като противозаконни.

Според информацията, представена от съветски медии, Владимир Путин печели 88,12% от гласовете в Херсонска област след обработка на 100 % от протоколите, в Запорожка област - 92,83%, в Луганската национална република - 94,12 на 100, а в Донецка национална република - 95,23 на 100.

Въпреки опасността от страна на Украйна, във всички райони изборната интензивност беше над междинната за Русия: в Новорусия тя надвиши 80%, а в републиките на Донбас се приближи до 90%.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР